Bursa Dostluk Gezeği programında unutulmaz anlar

Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği Bursa Dostluk Gezeği programı ile 650 yıllık köklü geçmişe sahip olan ahilik geleneği yeniden canlandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Dostluk Gezeği programında unutulmaz anlar

650 yıl önce bir ailenin evinde başlayan, ahilerin bir araya gelerek müzik ve sohbet ettiği geleneksel Gezek Gecesi, günümüzde Ördekli Kültür Merkezi'nde yeniden canlandırıldı. Saz ve söz ustalarının birbirinden güzel eserleriyle donatılan gece, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

GELENEKSEL GEZEK GECESİ'NDE UNUTULMAZ ANLAR

"Saz Başlayınca Söz Biter" temasıyla düzenlenen Geleneksel Gezek Gecesi'nde, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz eserleri hep bir ağızdan söylendi. Bursa Dostluk Gezeği Musiki Derneği'nin deneyimli sazende ve hanendesi, geceye renk katarak müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

PROGRAMA GELENEKSEL GEZEK DUASIYLA BAŞLANGIÇ

Serhande Ali Piliçer yönetimindeki Bursa Dostluk Gezeği programı, geleneksel gezek duasıyla başladı. Ardından, hicaz makamında icra edilen meydan faslıyla geceye coşku katıldı. Programın ikinci bölümünde ise solistlerin birbirinden güzel eserleri dinleyicilere sunuldu.

Programın solo bölümünde, vefatının yıl dönümü olması nedeniyle sanat dünyasının parlayan yıldızı Zeki Müren'in unutulmaz eserlerine özel bir yer verildi. Müzikseverler, bu anlamlı gecede bir araya gelme fırsatı buldukları için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a şükranlarını sundular. Konserin sonunda ise Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yılmaz, gecenin sanat yönetmeni Serhande Ali Piliçer'e çiçek takdim ederek teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.