Hava Durumu

Bursa’dan Gazze'ye umut: 7 yaşındaki Aslıhan 40 bin lira topladı

 Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan yaşı küçük gönlü büyük Aslıhan Karakurt, Gazze’deki çocuklara yardım amacıyla dergi bastırarak 40 bin lira topladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 21:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 21:28
Kaynak: AA
Bursa’dan Gazze'ye umut: 7 yaşındaki Aslıhan 40 bin lira topladı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Aslıhan Karakurt, Gazze’deki çocuklara yardım amacıyla dergi bastırarak 40 bin lira topladı. Sosyal medya ve televizyonlardan İsrail’in Gazze'deki saldırılarına tanıklık eden Aslıhan, bu duruma kayıtsız kalmayarak bir dergi hazırlama fikrini hayata geçirdi.

GELİRİ KIZILAY’A TESLİM ETTİ

Anne ve babasının destekleriyle çizimlerden oluşan bir dergi tasarlayan Aslıhan, bir hayırseverin yardımıyla bu dergiyi bastırdı. İyilik Hareketi Derneği’nin de katkısıyla, dergileri satışa sunan küçük yürek, elde ettiği geliri Kızılay İnegöl Şube Başkanı Alay Ergin’e teslim etti.

ÇOCUKLARIN ÖLMEDİĞİ BİR DÜNYA

Dergisini satışa çıkaran Aslıhan, duygu dolu bir mesajla, "Çocukların ölmediği, güldüğü, eğlendiği, okula gittiği bir dünya istiyorum. Dergimi alarak Filistin'deki kardeşlerime yardım ettiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

DERGİYİ HAYIRSEVER DESTEĞİYLE BASTIRDI

Kızılay İnegöl Şube Başkanı Alay Ergin ise Aslıhan’ın çabasını övgüyle karşıladı. "7 Ekim olaylarından sonra tamamen kendi imkanlarıyla bir dergi hazırladı. Derginin basımında İnegöl'deki bir hayırseverin desteğiyle tanıtım ve satış gerçekleştirildi. Aslıhan, bu geliri Gazze’deki kardeşlerimize ulaştırmamız için bizlere getirdi. Kendisine ve ailesine teşekkür ediyoruz. Bu davranış, Türkiye’de bir iyilik akımı başlatabilir" şeklinde konuştu.

Aslıhan'ın bu projeyle gösterdiği özveri, hem yerel hem de ulusal düzeyde birçok insana ilham verecek bir örnek teşkil ediyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.