Bursa'daki ambulans kavgasında aileden ilk açıklama!

Bursa'da ambulans şoförüyle yaşanan kavgayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Olayın taraflarından biri olan Selim Yedikardeş, oğlu Melih Yedikardeş'in ambulans şoförü tarafından iteklendiğini ve kırık ayağına basıldığını iddia etti. Yedikardeş, olayla ilgili tüm kayıtların incelenmesi gerektiğini belirterek, oğlunun davranışının yanlış olduğunu kabul etti ve kamuoyundan özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 17:16
Kaynak: İHA
Bursa'daki ambulans kavgasında aileden ilk açıklama!

Bursa'da yaşanan ve kamuoyunda büyük tepki çeken ambulans saldırısı olayıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Gemlik Devlet Hastanesi'nden Bursa Şehir Hastanesi'ne hasta taşıyan bir ambulans, trafiğe takılmamak için emniyet şeridini kullanırken, arkasından gelen bir otomobilin sürücüsüyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu ambulans şoförü darp edildi.

Olayla ilgili olarak tarafların iddiaları çelişiyor. Ambulans şoförü Muhammet Ali K., otomobil sürücüsü Selim Yedikardeş ve oğlu Melih Yedikardeş'in kendisine hakaret ederek saldırdığını iddia etti. Yedikardeş ailesi ise ambulans şoförünün güzergah boyunca hakaretler savurduğunu ve durmamasına rağmen emniyet şeridinde ilerlediğini belirterek, oğullarının bu duruma tepki gösterdiğini savundu.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan taraflar, adliyeye sevk edildi. Selim Yedikardeş adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu Melih Yedikardeş tutuklandı.

Tutuklanan Melih Yedikardeş'in babası Selim Yedikardeş, yaptığı açıklamada olayın üzücü olduğunu ve oğlunun davranışının doğru olmadığını belirtti. Kamuoyundan özür dileyen Yedikardeş, ambulans şoförünün de hakaretlerde bulunduğunu iddia etti.

"DURMAMIZI İŞARET ETTİ"

Ambulans sürücüsünün kendilerini tahrik ettiğini ifade eden Yedikardeş, “Durmamızı kendisi istemiştir, işaret etmiştir. Kolluk kuvvetlerini çağırıyorum çekin sağa diye kendisi camdan belirtmiştir. Bizler önünü kesmedik ve durdurmadık. Yandan camda diyalogdan sonra araç önüne geldiğimizde ; içeriden hemşire hanım yanımıza gelmiş , "hasta var "demiştir. Oğlum da "madem hastanız var önünüz açık neden devam etmiyorsunuz" deyince şoför küfür ederek oğlumu iteklemiş ve ayağına basmıştır. Ayağında kırık olan oğlum ağrı , sinir , stres ve refleksle kendini tutamamış ve maksadını aşmıştır. Devletin arabası bu şekilde hasta varken kullanılmamalı , ambulans sürücüsü ve sürücüler ile diyaloğa geçilmemeli. Sadece işi olan hastayı acilen yetiştirmek olmalı. Tüm ambulansın iç ve dış kayıtları tam izlenmeli. Sadece sonuna bakılarak paylaşımı kamuoyunu yanlış bilgilendirmek ve yanlış yöneltmektir. Bu şekilde olmasına rağmen bizim göstermemiz gereken tepki bu olmamalıydı. Hele de maksadını aşan şiddet dili hiç olmamalıydı.Bunun farkındayız. Elbette ki biz de insanız; işlediğimiz kusurun da farkında olarak kamu önünde bir kez kez daha sizlerden özür diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.