Bursa'da "Yeşil Kapsül Projesi" hayata geçirildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Tarım Peyzaj A.Ş. tarafından yapılan “Yeşil Kapsül” projesi, düzenlenen mihraplı parkında düzenlenen tören ile açıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da "Yeşil Kapsül Projesi" hayata geçirildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Tarım A.Ş tarafından hayata geçirilen Yeşil Kapsül Projesi,şehrin yeşil alanlarının artırılması ve çevre bilincinin yükseltilmesi amacıyla geliştirildi. Bursalılara daha temiz ve sürdürülebilir bir çevre sunmayı hedefleyen projenin açılışı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımıyla gerçekleştirildi. 

Yeşil Kapsül projesi, Bursa'nın çeşitli yerlerine taşınabilir konteynerler ile tarım ve ekoloji bilimini her yaş ve meslek grubundan katılımcıya anlatmayı amaçlıyor. 

Sürdürülebilir yaşam pratikleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Gezici merkez’in Bursa halkının ekoloji ve tarım konularında bilinçlenmesini sağlayacak bir platform sağladığını dile getiren Başkan Bozbey, “Tarımda yeni sistemlerin nasıl daha verim alabileceğimizi, sürdürülebilir tarımı nasıl yapabileceğimizi sırtlaya çıkaran bilimsel bir çalışma. Bu alanda dört gibi bir süre kalacak. En fazla öğrencilerimizi etkileyecek olan proje her yaştan insanın öğrenmesinide destekliyor. Bursa’nın çeşitli yerlerine taşınabilmesi için koyternerlwarda oluşturulan proje her kesime ulaştırabilmek için bu şekilde tasarlandı. İlgi çekici özelliğiyle öğretmenlerimizin öncülüğünde öğrencilerimize sürdürülebilir bir tarım tekniği öğretmesini hedefliyoruz. Pratik ve uygulaması bir öğrenme tekniği ile doğaya ve yaşan biçimimize destek verecek bir projecide ortaya koyuyoru. Burada yosun duvarları ve dikey tarım alanları ve bunlarla birlikte koku duvarları ve tohum serpilmesi ile ilgili daha çeşitli etkinliklerle sürdürülebilir tarımı destekliyor. Katılımcılara kendi bitkilerini yetiştirme imkanı  tanıyor. Doğayla iç içe ve etkileşimli bir deneyimi hepimize sunacaktır. Her yaştan insanı özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz bekliyoruz. Burada emeği olan herkes teşekkür ediyorum. “

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.