Bursa'da yabancı uyruklu 41 şahıs yakalandı

Bursa’da yabancı uyruklu şahıslara kalacak yer temin eden ve bir iş yerinde çalıştırdığı tespit edilen 4 şüpheli yakalandı. Ayrıca iş yerinde 41 yabancı uyruklu şahıs çalıştığı tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da yabancı uyruklu 41 şahıs yakalandı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı suçunun deşifre edilmesi, suç failleri ve organizatörlerinin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa’ya yasa dışı yollarla giriş yapmış Nilüfer ilçesi Fethiye Mahallesi’nde kimliği bulunmayan yabancı uyruklu şahıslara kalacak yer temin edildiği ayrıca bir iş yerinde çalıştırıldıkları yönünde gelen bilgileri değerlendiren polis ekipleri 26 Temmuz Cuma günü bir operasyon gerçekleştirdi.

Bursa'da yabancı uyruklu 41 şahıs yakalandı - Bursa Hayat Gazetesi-2

Düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu olduğunu beyan eden ve kimlik ibraz edemeyen 41 yabancı uyruklu şahıs çalışırken tespit edilerek gözaltına alındı. 41 şahıs ifadeleri alındıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Yabancı uyruklu şahısların 22’si kimliksiz olarak kaçak yollardan ülkeye giriş yaptığı, 8 şahsın farklı illere kayıtlı Geçici Koruma Kimlik Belgelerinin Mevcut olduğu, 11 şahsın Bursa iline kayıtlı Geçici Koruma Kimlik Belgelerinin mevcut olduğu tespit edild.

Yabancı uyruklu şahıslara  kalacak yer temin ederek bir işyerinde  çalıştırdığı tespit edilen 6 şüpheli şahıstan H.B., Z.A.,Z.J. ve A.K. isimli toplam 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Bursa'da yabancı uyruklu 41 şahıs yakalandı - Bursa Hayat Gazetesi-3

Şahıslar haklarında düzenlenen evraklarla birlikte adli makamlara sevk edildi. Z.A.,Z.J. ve A.K isimli  toplam 3 şahsa adli kontrol kararı verildi.  H.B., isimli şahıs ise tutuklandı. 2 şüpheli şahsı yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Bursa'da yabancı uyruklu 41 şahıs yakalandı - Bursa Hayat Gazetesi-4

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.