Bursa'da Türk Dünyası Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa'da, Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi'nde ilk kez düzenlenen 'Türk Dünyası Bilim Ödülleri' programında ödül alan bilim insanları belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 23:08
Kaynak: İHA
Bursa'da Türk Dünyası Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa'da Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından düzenlenen ilk 'Türk Dünyası Bilim Ödülleri' programı, Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Törene Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam gibi önemli isimler katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, törende yaptığı konuşmada Türk dünyasının barış ve huzur için bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. Çam, "Bu tür birlikteliklerin, dünyaya barış ve çözüm önerileri sunma konusunda önemli olduğunu düşünüyorum. Günümüzde birçok çatışmanın ve insani krizin yaşandığı bir dönemdeyiz. Türk dünyası, 500 milyonu aşkın nüfusuyla ve Türkiye'nin etkisiyle barışa susamış bir dünya için mücadele etmelidir" dedi.

Törende, çeşitli alanlarda ödüller sahiplerini buldu. Aziz Sancar Onur Ödülü Selçuk Bayraktar’a, Turan Yazgın Türk Dünyası Vefa Ödülü ise Avrasya Yazarlar Birliği’ne verildi. Ayrıca, Kimya, Matematik, Astronomi gibi birçok alanda önemli isimler ödüllendirildi.

Prof. Dr. Arif Salimov, Harizmi Matematik Ödülü; Prof. Dr. Feryal Özel, Ali Kuşçu Astronomi Ödülü; ve Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, İbn Sina Tıp Ödülü gibi önemli ödüllerle onurlandırıldı.

Ödül alan diğer isimler arasında, Melike Altınışık (Mimar Sinan Mimarlık Ödülü), Prof. Dr. Semra İde (Feza Gürsey Fizik Ödülü) ve Prof. Dr. Burhanettin Duran (Yusuf Has Hacip Siyaset Bilimi Ödülü) bulunuyor. Törende toplamda birçok değerli bilim insanı ödüllerini aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.