Bursa'da su kesintisi! 25 Temmuz - 20 Ağustos tarihleri arasında...

BUSKİ'nin yapacağı çalışmalar nedeniyle Yıldırım ilçesinde 25 Temmuz - 20 Ağustos tarihleri arasında, 10:00-16:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da su kesintisi! 25 Temmuz - 20 Ağustos tarihleri arasında...

Yapılan açıklamada;

'BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün yapacağı altyapı çalışmaları nedeniyle, Yıldırım ilçesi Değirmenönü Mahallesi 1. Oylat Sokak ve çevresinde 25 Temmuz - 20 Ağustos 2024 tarihleri arasında zaman zaman saat 10:00 ile 16:00 arasında su kesintisi yaşanacaktır.

Çalışmaların süresi ve etkileyeceği bölgelerde değişiklik olabileceğinden, su ihtiyaçlarınızı önceden karşılamanız ve gelişmeleri takip etmeniz önemle rica olunur.' denildi. 

NİLÜFER İLÇESİ'NDE DE SU KESİNTİSİ YAPILACAK

BUSKİ Genel Müdürlüğüİçmesuyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Nilüfer İlçesi Kayapa Mahallesi, 30 Ağustos Zafer Mahallesi, Kayapa Organize Sanayi Bölgesi ve civarında 25.07.2024-25.08.2024 tarihleri arasında 09:00 - 18:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak.

SU KESİNTİSİNE HAZIRLIK VE SONRASI YAPILACAKLAR

Su kesintileri, günlük hayatımızı önemli ölçüde etkileyebilen beklenmedik durumlar olabilir. Bu nedenle, su kesintisi öncesinde ve sonrasında yapılacak bazı hazırlıklar, yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

SU KESİNTİSİNE HAZIRLIK

Su Deposu Oluşturun: Evde kullanabileceğiniz kadar su deposu hazırlayın. Şişeler, kovalar veya büyük kaplar kullanabilirsiniz.

Gerekli Malzemeleri Hazırlayın: Temizlik için kullanacağınız su, tuvalet için su, yemek pişirmek için su gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar su hazırlayın.

Buzdolabını ve Dondurucuyu Koruyun: Su kesintisi uzun sürerse, buzdolabı ve dondurucu içindeki yiyeceklerin bozulmaması için kapıları sık sık açmayın.

Su Isıtıcı ve Kettle'ı Boşaltın: Bu cihazların içindeki suyu boşaltarak kireçlenmeyi önleyin.

Banyo ve Tuvalet Hazırlıkları: Banyo yapmadan önce gerekli tüm işlerinizi tamamlayın ve tuvalete su koyarak kullanabileceğiniz bir sistem oluşturun.

Evcil Hayvanlarınızı Unutmayın: Evcil hayvanlarınız için de yeterli miktarda su hazırlayın.Su Kesintisinden Sonra Yapılacaklar

Su Borularını Kontrol Edin: Su tekrar geldiğinde borularda herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Sızıntı veya hasar varsa bir tesisatçıya başvurun.

Su Deposunu Temizleyin: Kullandığınız su depolarını iyice temizleyerek tekrar kullanıma hazır hale getirin.

Su Sayacını Kontrol Edin: Su sayacında herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

Çamaşır ve Bulaşık Makinesini Kullanmadan Önce Kontrol Edin: Su basıncı normale dönmeden bu cihazları kullanmayın.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.