Bursa’da şoke eden mesaj! Telefonla konuştuğu esnada…

Bursa'da oturan Erdinç Sevinç, kendisini banka çalışanı olarak tanıtan bir dolandırıcının tuzağına düştü. Kişisel bilgilerini veren Sevinç, hesabından 48 bin lira para çekildiğini görünce büyük şok yaşadı. Daha önce de benzer bir durumla karşılaştığını belirten Sevinç, bu kez mağdur olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 12:22
Kaynak: İHA
Bursa’da şoke eden mesaj! Telefonla konuştuğu esnada…

Bursa'da dolandırıcılık olayları artmaya devam ediyor. Son olarak, kendisini banka çalışanı olarak tanıtan bir kişiye inanan Erdinç Sevinç’in hesabından 48 bin lira para çalındı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Konuşma sırasında cep telefonuna gelen bir mesajla hesabından 48 bin lira havale edildiğini fark eden Erdinç Sevinç, hemen avukatıyla iletişime geçti ve daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TELEFONLA KONUŞTUĞU ESNADA GELEN MESAJ ŞOKE ETTİ

Erdinç Sevinç, ‘Kendisini bankacı olarak tanıtan biri tarafından arandım. Sigortalı olduğuma dair bilgilendirme maksatlı aradıklarını söylediler. Telefonla konuştuğum esnada bir mesaj geldi. Telefonla konuştuğum için bakamadım. Görüşmeyi bitirdikten sonra mesajda hesabımdan 48 bin liranın çekildiğini öğrendim. Mesajı gördükten sonra hemen avukatıma gidip başıma gelen olayı anlattım. Sonrasında birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılık tarafından banka hesabıma bloke konuldu. Bloke nedeniyle şu an maaşımı çekemiyorum. Ciddi bir mağduriyet yaşıyorum. Borçlarım var, bankalar beni arıyor ama ben istesem de ödeme yapamıyorum.’ açıklamasında bulundu.

‘MESAJ YOLUYLA PARAMI ÇEKTİLER’

Sevinç, söylerine şöyle devam etti;

‘Bir seferinde paramı çeken dolandırıcıyı alışveriş yaparken fark ettik. Ödemeye onay vermedik. Bu sayede 18 bin lira paramı kurtardım. Ama bu son yaşadığım olayda yapabileceğim bir şey yoktu. Mesaj yoluyla paramı çektiler. Bu kez paramı kurtaramadım.

‘DİKKAT ETMELİYİZ’

İnsanların çok çabuk kandığına inanıyorum, buna ben de dahilim. Dikkat etmeliyiz, telefonla dolandırıcılık olayları büyük ölçüde arttı. Herkesin bu tarz konularda duyarlı olmasını istiyorum. Hatta geçtiğimiz hafta kardeşim telefonuna gelen linke tıkladığı için 5 bin lira dolandırıldı. Her gelen mesaja onay vermeden önce 2 kez düşünülmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.