Bursa'da sinemaseverler için unutulmaz günler

Bursa Büyükşehir Belediyesi, "Bursa Sinema Günleri" kapsamında Kültürpark'ta açık hava sineması düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da sinemaseverler için unutulmaz günler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanatın yaygınlaşması adına düzenlediği "Bursa Sinema Günleri", şehrin kalbinde unutulmaz anlara sahne oldu. 19-29 Eylül tarihleri arasında Gökdere Vadisi ve Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi'nde gerçekleşen etkinlik, sinemaseverleri bir araya getirdi.

GÖKDERE VADİSİ'NDE SİNEMANIN GÜCÜ

Setbaşı Şehir Kütüphanesi Üftade Salon Girişi'nde düzenlenen özel gösterimlerde, "Talan", "Kefernahum", "Çocuk ve Balıkçıl", "Öğretmenler Odası", "Üzgünüz, Size Ulaşamadık" ve "Şeyda" gibi birbirinden farklı hikayeler beyaz perdeye yansıtıldı. Bu filmler, izleyicilere hem duygusal anlar yaşattı hem de farklı kültürlere ve yaşam biçimlerine dair yeni pencereler açtı.

KÜLTÜRPARK'TA AÇIK HAVA SİNEMA KEYFİ

Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde düzenlenen açık hava sineması ise Bursalılara eşsiz bir deneyim sundu. "Kahraman", "Başka Bir Hayatta" ve 70'li yılların Roma'sını anlatan "Uçsuz Bucaksız" gibi filmler, yıldızların altında izleyicilerle buluştu. Özellikle "Uçsuz Bucaksız" filmi sonrası düzenlenen söyleşi programı, sinemaseverlerin filmi daha derinlemesine anlamalarını sağladı. Dr. Aslı Aktümen, Penelope Cruz'un canlandırdığı güçlü bir anne ve çocukları arasındaki sevgi bağını psikolojik açıdan değerlendirerek, izleyicilere farklı bir bakış açısı sundu.

SİNEMA VE TOPLUMUN BULUŞMA NOKTASI

Bursa Sinema Günleri, sadece film izlemekten öte, sinema aracılığıyla toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmeyi amaçladı. Etkinlik boyunca gerçekleşen söyleşiler ve tartışmalar, sinemanın sadece eğlence değil, aynı zamanda düşünmeye ve tartışmaya teşvik eden bir sanat olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

SİNEMA GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

Bursa Sinema Günleri, 28 Eylül'de "Lassie: Yepyeni Bir Macera" ve 29 Eylül'de "Tanrının Yarattıkları" filmleriyle devam edecek. Bu filmler, özellikle çocuklu aileler için unutulmaz bir deneyim olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.