Hava Durumu

Bursa'da Şiir Eleştirisi Ödülü'nün sahibi belli oldu!

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Mehmet H. Doğan Şiir Eleştirisi Ödülü'nü bu yıl Hasan Turgut kazandı. Turgut'un "Araziyi Düzleştirmek: Gülten Akın Şiirinde Ortaklığın İnşası" adlı çalışması jüri tarafından ödüle değer bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 15:54
Muhabir: Nagihan ER
Bursa'da Şiir Eleştirisi Ödülü'nün sahibi belli oldu!

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Mehmet H. Doğan Şiir Eleştirisi Ödülü'nün bu yılki sahibi Hasan Turgut oldu. Turgut, "Araziyi Düzleştirmek: Gülten Akın Şiirinde Ortaklığın İnşası" adlı çalışmasıyla ödüle layık görüldü.

Türk şiirine önemli katkılarda bulunan Mehmet H. Doğan anısına verilen ödül töreni, Nazım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleşti. Törene, edebiyat dünyasından birçok isim katılırken, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin ve Seçici Kurul Başkanı Metin Celâl de ödül sahibine tebriklerini sundu.

Bursa'da Şiir Eleştirisi Ödülü'nün sahibi belli oldu!-Bursa Hayat Gazetesi-2

Nilüfer Şiir Kütüphanesi'nin Türkiye'deki önemine dikkat çeken Şahin, kütüphanenin Türk şiirine ışık tuttuğunu ve bu tür ödüllerle şiir eleştirisinin daha da gelişeceğini belirtti. Seçici Kurul Başkanı Celâl ise şiir eleştirisi alanında eser veren yazarları teşvik etmenin önemine vurgu yaptı.

Ödül sahibi Hasan Turgut, çalışmasında Gülten Akın'ın şiirini farklı bir bakış açısıyla ele aldığını ve şairin toplumsal gerçekçi dönemdeki şiirine odaklandığını ifade etti. Turgut, bu çalışmayla yeni perspektifler sunmayı amaçladığını söyledi.

Tören, Sesli Şiir Antolojisi etkinliğiyle sona erdi.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.