Bursa'da Mevlid-i Nebi Haftası için program düzenlendi

Bursa İl Müftülüğü ve Muradiye Külliyesi/ Camii işbirliğinde Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 15:47
Muhabir: Ali KAMUR
Bursa'da Mevlid-i Nebi Haftası için program düzenlendi

Bursa İl Müftülüğü ve Muradiye Külliyesi/ Camii ortaklaşa bir program düzenleyerek Mevlid-i Nebi Haftası'nı kutladı. 

Muradiye Külliyesi/Camii’nde düzenlenen programa AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ve Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır katılım sağladı.

Program öncesinde Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, vatandaşlara gül dağıtırken etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Bursa İl Müftüsü Karabayır, Kuran-ı Kerim tilaveti sonrasında cemaate vaaz verdi. 

Karabayır, 'Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği Rebiülevvel Ayının içerisindeyiz. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif etmesiyle nura gark olmuş. Maddi ve manevi zulümatlar kaldırılmış, Allah onun güzel ahlakıyla nurunu tamamlamış ve mübarek Kur'an-ı Kerim'i onun vesilesiyle bize hediye eyledi. Biz bu günlerde Peygamber Efendimizi daha çok yad ederiz. Gazze ve Doğu Türkistan kurtulsun, insanlık dünya imtihanını kazansın diye tek kurtuluşun Peygamber Efendimizin güzel ahlakına bürünmekle olabildiğine inandığımız için bugünlerde onu yad ediyoruz.

Ne zaman İslam ümmeti olarak Peygamber Efendimizin güzel ahlakına bürünürsek o zaman dünyanın tekrar zulmetten ve karanlıktan kurtulacağına, hanelerin mutlu olacağına, şahısların psikolojik ilaç kullanmayıp Allah takdirine rıza göstererek Peygamber Efendimizin ahlakıyla mutlu olacaklarına, şehirlerde suç oranın azalacağına inanıyoruz. Bütün İslam aleminin Mevlid Kandilini ve Rebiülevvel Ayını tebrik ediyoruz. Rabbim hayırlara vesile eylesin.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: Ali KAMUR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.