Bursa'da kontrollü yıkım!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi Yıldırım Mahallesi 14. Yeşil Sokak’ta bulunan 19 daireden oluşan binayı kontrollü şekilde yıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da kontrollü yıkım!

Yıldırım Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek kapsamlı bir kentsel dönüşüm süreci başlattı. Bu süreçte, riskli yapıların yıkımıyla birlikte modern ve yaşanabilir yeni konut alanları oluşturuluyor.

Yıldırım Belediyesi, 14. Yeşil Sokak'taki bir binada yapılan incelemede, kolonların kesildiğini tespit etti. Bina, riskli yapı olarak belirlendi.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında riskli olduğu belirlenen yapının maliklerin gerekli başvuruları yapmaması nedeniyle yıkımı gerçekleştirildi. 

BAŞKAN YILMAZ: ‘BİZ BİNALARI DEĞİL YAŞAMI DÖNÜŞTÜRÜYORUZ’

Başkan Yılmaz, “Bu yapılaşma her şeyden önce insan hayatını riske atıyor. Bizim ihtiyacımız olan eski binaları yıkıp yerlerine yenilerini yapmak değil. Değişen hayat şartları ve artan yaşam standartları ile birlikte insanlarımızın ihtiyaçları, beklentileri de değişti. Bu durumu sağlayarak insanlarımıza güvenli konutlardan oluşan sosyal donatı alanlarıyla desteklenmiş, gelişmiş ulaşım ağına sahip yaşam alanları oluşturmak için Yıldırım'ın farklı noktalarında eş zamanlı özgün kentsel dönüşüm projeleri uyguluyoruz.  Kentsel dönüşümü planlarken, yeşil alanların, sosyal donatı alanların, geniş ulaşım arterlerinin sadece bugünün değil yarınların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapılması elzem hale geldi. Biz binaları değil yaşamı dönüştürüyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.