Hava Durumu

Bursa'da kanserle mücadelede kardeş sevgisi hayat kurtardı

İnegöl'de yaşayan Gülay Öztürk'ün hayatı, kardeşlerinin ısrarıyla yaptırdığı rutin bir kanser taraması sayesinde değişti. Tarama sonucu erken evrede yakalanan rahim kanseri, sayesinde zamanında tedaviye başlanarak hayatını kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da kanserle mücadelede kardeş sevgisi hayat kurtardı

İnegöl'de yaşayan Gülay Öztürk, kardeşlerinin ısrarıyla yaptırdığı rutin bir kanser taraması sayesinde rahim kanserini erken evrede yakalayarak hayatını kurtardı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki Gülay Öztürk, yaşadığı sağlık mucizesi ile tüm Türkiye'ye örnek oldu. Kardeşlerinin ısrarı üzerine İnegöl Sağlıklı Hayat Merkezi'nde yaptırdığı mamografi ve smear testleri sonucu rahim kanseri olduğu tespit edilen Öztürk, hemen tedaviye başlandı. Erken teşhis sayesinde hastalığı yenmeyi başaran Öztürk, "Kardeşlerime minnettarım. Onların ısrarı sayesinde hayat buldum" dedi.

KANSER TARAMASININ ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Öztürk'ün yaşadığı olay, kanser taramasının hayat kurtarıcı önemini bir kez daha gözler önüne serdi. İnegöl Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Birim sorumlusu Dr. Ayşe Yaşar, "Kanser taramaları sayesinde hastalık erken evrede tespit edildiğinde tedavi başarı oranı oldukça yükseliyor. Özellikle meme, rahim ağzı ve kolon kanserlerinde düzenli tarama büyük önem taşıyor" diye belirtti.

ÜCRETSİZ TARAMA İMKANI

Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm sağlıklı hayat merkezlerinde ücretsiz kanser tarama hizmeti verildiğini hatırlatan Dr. Yaşar, tüm kadınları düzenli olarak tarama yaptırmaya davet etti. Ekim ayının "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" olduğunu belirten Dr. Yaşar, "20 yaşını geçen her kadına ayda bir kendi kendine meme muayenesi ve iki yılda bir klinik meme muayenesi öneriliyor. 40 yaşını aşan kadınlara ise ek olarak iki yılda bir mamografi ve yıllık klinik meme muayenesi öneriyoruz" dedi.

KANSERLE MÜCADELEDE ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ

Gülay Öztürk'ün hikayesi, kanserle mücadelede erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Kanser, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir ve hatta tamamen iyileşilebilen bir hastalık. Bu nedenle, tüm vatandaşların düzenli olarak kanser taraması yaptırması büyük önem taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.