Bursa’da kaçak Suriyelilere yönelik operasyon

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde düzensiz göçmenlere operasyon düzenlendi. Yenişehir Belediyesi’nin de destek verdiği operasyonda onlarca kişi yakalanarak, sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresi’ne gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa’da kaçak Suriyelilere yönelik operasyon

Yenişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla kaçak Suriyelilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon, yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan ya da yasal yollarla gelip suça karışan, ayrıca kayıtlı oldukları şehirlerde yaşamayan ve vize sürelerini ihlal eden yabancı uyruklulara odaklandı.

Yenişehir Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız işletmelerin kapatılması konusunda adımlar attıktan sonra, İlçe Emniyet Müdürlüğü de duruma müdahale etmeye karar verdi. Gerçekleştirilen denetimlerde, kaçak yollardan gelen ve suç faaliyetlerine karışan Suriyeliler tespit edildi.

Operasyon sonucunda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Suriyeli göçmenler, Yenişehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla İl Göç İdaresi’ne sevk edildi ve sınır dışı edilme işlemleri başlatıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, “Yenişehir’de vatandaşlarımızın asayiş, güven ve huzur ortamının korunması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu bağlamda, demografik yapıyı olumsuz etkileyen kaçak Suriyelilerin geri gönderilmesi için hukuki çerçevede sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Bu konuda hemşehrilerimize söz verdik; ilçemizde kaçak olarak yaşayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları şehirlere gönderilmesi veya sınır dışı edilmesi için güvenlik güçlerimize her türlü desteği sağlıyoruz,” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.