Bursa'da hedef nitelikli bakım personelleri yetiştirmek

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Eğitim ve Gelişim Komitesi'nin öncülüğünde, Bursa Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (USEM) iş birliğiyle, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda "Bakımcı Okulu" eğitimleri başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da hedef nitelikli bakım personelleri yetiştirmek

BUSİAD ve Uludağ Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Bakımcı Okulu" eğitimleriyle, Bursa'da sanayinin geleceği için nitelikli bakım personelleri yetiştirilmesi hedefleniyor.

8 HAFTALIK YOĞUN PROGRAM

Sanayideki bakım personeli ihtiyacını karşılamak için 8 haftalık yoğun bir eğitim programı başlatılıyor.

Eğitim programının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende açıklamalarda bulunan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, üniversite-sanayi işbirliğinin istenilen noktada olmadığını ifade ederek, bunu ilerletmek istediklerini belirtti.

Küçükkayalar, eğitime katılanların daha donanımlı hale geleceklerine inandıklarını söyleyerek, eğitimlerin devamının geleceğini açıkladı. 

'İŞBİRLİĞİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ'

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Mehmet Karahan da BUSİAD’la işbirliğini sürdürmek isteğinde olduklarını belirtti.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), Bursa Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (USEM) ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu arasında düzenlenen "Bakımcı Okulu" protokolü imzalandı. Protokolü, BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar, USEM Müdürü Dr. Şükrü Dokur ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan imzaladı.

UZMAN İSİMLERDEN OLUŞAN KADRO

Farklı sanayi kollarından toplam 12 katılımcının yer alacağı eğitimde, katılımcılara Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan ve sanayide uzun yıllar deneyim kazanmış uzman isimlerden oluşan bir kadro tarafından eğitim verilecek.

Eğitim sırasında katılımcılara, “Temel elektrik bilgisi, devre şemaları okuma eğitimi, temel seviye pnömatik eğitimi, temel seviye elektropnömatik, temel seviye hidrolik eğitimi, temel seviye elektro hidrolik eğitimleri, endüstriyel elektrik /kumanda teknikleri eğitimi, algılayıcılar ve sinyal işleme, pnömatik sistemlerde bakım ve arıza arama, hidrolik sistemlerde bakım ve arıza arama, temel seviye Tia Portal Siemens S7 1200 PLC ve uygulamalar, Asenkron motor ve sürücüleri eğitimi, yağlama teknikleri, elektrikte güvenlik” konular teorik ve uygulamalı olarak aktarılacak..

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.