Bursa'da görsel kirliliğe sanatla çözüm

Gemlik Kent Konseyi Sanat Sokakta Çalışma Grubu, ilçedeki görsel kirliliğe sanatla çözüm buluyor. Yiğit İnşaat ve Musluoğulları Yapı Market'in sponsorluğunda başlatılan proje kapsamında, kötü içerikli yazılarla dolu duvarlar ve trafolar, sosyal mesajlar veren sanatsal alanlara dönüştürülüyor. Muhtar Çiğdem Kurt'un talebi üzerine Kayhan Mahallesi'nde yapılan çalışma, projenin ilk örneği oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da görsel kirliliğe sanatla çözüm

Gemlik'in sokaklarına sanatı taşıyan 'Sanat Sokakta Çalışma Grubu', gönüllü sanatseverlerin bir araya gelmesiyle hayat buluyor.

Gemlik'te düzenlenen ilk etkinlikte, Resim öğretmeni ve Umurbey Celal Bayar MTAL Müdür Yardımcısı Ödül Türk Kurucay, Gemlik'te çeşitli alanlarda sosyal sorumluluk alan İmren Aslan ve grafiti sanatı ile ilgilenen Ahmet Taha Yaşar bir araya geldi. Etkinlik, mahalle sakinlerinden yoğun ilgi gördü.

Sıcak hava koşulları nedeniyle gece saatlerinde çalışan gönüllülere, Kayhan Mahallesi Muhtarı Çiğdem Kurt ve mahalle sakinleri kahve, kek ve çeşitli ikramlarda bulundu. 

GÖNÜLLÜ GRUBUNA TEŞEKKÜR

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, çalışma grubunun etkinliği ile ilgili açıklamada bulunarak;

'Tamamı gönüllülük esasına dayalı bu çalışma grubumuz ile öncelikle ilçemizin sokaklarını sanat ile buluşturmayı, sonrasında ise sanat yapmak isteyen Gemlik halkına da bu imkânı vermeyi hedefliyoruz. Sanat Sokakta Çalışma Grubumuza katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızın bizlere sosyal medya sayfalarımız aracılığı ile ulaşmasını talep ediyoruz. Bu projede bizleri yalnız bırakmayan gönüllü grubumuza, Kayhan Mahallesi Muhtarımız Çiğdem Kurt'a, Belediye Sağlık İşleri Müdürümüz Hakan Uğur'a, Yiğit İnşaat sahibi Nazım Yiğit ile Musluoğulları Yapı Market ortakları Hacı Uslu ve İbrahim Ercan'a çok teşekkür ederiz.' ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.