Bursa'da Gezek kültürü canlanıyor

Osmangazi Belediyesi, 650 yıllık Gezek kültürünü yaşatmak için Bursa Dostluk Gezeği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da Gezek kültürü canlanıyor

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer alan ve 650 yıllık geçmişe sahip olan Gezek kültürü, Bursa'da yeniden canlanıyor. Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği Bursa Dostluk Gezeği programı ile geleneksel bir gece yaşandı.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde düzenlenen etkinlikte, Gezek kültürünün olmazsa olmazları olan gezek duası ve hicaz makamında meydan faslı ile geceye başlandı. Serhande Ali Piliçer yönetimindeki bu anlamlı başlangıç, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Gecede, TRT Sanatçısı Neşe Dursun Saraç'ın seslendirdiği şarkılarla coşku doruk noktaya ulaştı. Bursa Dostluk Gezeği Musiki Derneği üyelerinin sunduğu birbirinden güzel eserler ise geceye renk kattı.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın da katıldığı programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Metin Tuncel, UNESCO Derneği Bursa Şube Başkanı İlker Özaslan ve çok sayıda sanatsever ilgi gösterdi.

Gezek kültürü, sadece Bursa'da değil, Türkiye'nin farklı bölgelerinde de farklı isimlerle yaşatılıyor. Elazığ'da Kürsübaşı sohbeti, Şanlıurfa'da sıra gecesi, Erzincan'da velime geceleri, Manisa'da oturmah geceleri gibi benzer etkinlikler, Türk kültürünün zenginliğini ortaya koyuyor.

Osmangazi Belediyesi, bu anlamlı etkinlikle hem geleneksel kültürü yaşatmış hem de gelecek nesillere aktarılmasına önemli bir katkı sağlamış oldu. Katılımcılar, böyle bir etkinliğe imza attığı için Başkan Aydın'a teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.