Bursa’da fabrika itfaiyecilerine özel eğitim

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, sanayi tesislerinde olası yangın ve acil durumlarla daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek için fabrikalarda görev yapan itfaiyecilere yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 17:54
Kaynak: İHA
Bursa’da fabrika itfaiyecilerine özel eğitim

57 itfaiye personeli ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 15 kişilik arama kurtarma ekibinin katıldığı 40 saatlik eğitim programı, Bursa İtfaiyesi Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bu eğitimlerin amacı, fabrikalarda görevli itfaiyecilerin bilgi ve yetkinliklerini artırmak oldu.

Eğitimler, yangınla mücadele, kapalı alanlarda yön bulma ve kurtarma, kapalı alanlarda yangına müdahale, tehlikeli maddelerle başa çıkma ve yangın güvenliği gibi önemli konuları kapsadı. Senaryolar üzerinden gerçek hayattaki durumları simüle eden eğitimlerde, itfaiyeciler özveriyle yangın söndürme çalışmaları gerçekleştirdi.

Yetkililer, sanayi tesislerinde yangın güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için bu tür eğitimlerin düzenli olarak devam edeceğini belirterek, itfaiyecilerin bilgi ve becerilerini geliştirerek yangın durumlarına daha etkili bir şekilde müdahale etmelerini hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.