Bursa'da Dünya Temizlik Günü dolayısıyla etkinlik!

Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Mudanya'nın kalbi sayılan Mütareke Meydanı'nda bir araya gelen çevre bilincinde vatandaşlar, ellerine aldıkları temizlik malzemeleriyle meydanı baştan aşağıya temizlediler. Ardından düzenlenen panelde, uzman konuşmacılar çevre kirliliğinin neden olduğu sorunlar ve çözüm önerileri üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 19:50
Muhabir: Ali KAMUR
Bursa'da Dünya Temizlik Günü dolayısıyla etkinlik!

Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen "Çevre Kirliliği Nedir ve Nasıl Önlenir?" paneline katılımcılar, öncelikle Mütareke Meydanı'nı temizleyerek etkinliğe anlamlı bir başlangıç yaptılar. Meydanda toplanan gönüllüler, ellerindeki temizlik malzemeleriyle çevreyi kirlilikten arındırarak hem doğaya katkı sağladılar hem de panelin konusuna uygun bir giriş yaptılar.

Mütareke Meydanı'nı kirleten çöpleri tek tek toplayarak temizleyen gönüllüler, ardından MUDAŞ Sosyal Tesisleri'ne geçerek çevre konusunda düzenlenen söyleşiye katıldılar. Meydanı temiz tutma sorumluluğunu alan vatandaşlar, söyleşiyle de çevre bilincini pekiştirme fırsatı buldu.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip, Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Şen ve Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Deniz Bilger söyleşide konuşmacı olarak yer aldı.

Söyleşide çevre kirliliği ve bireysel olarak neler yapılabileceği konuları konuşuldu.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, 'Gençlerden umutluyum. Onlar bizim geleceğimiz. Türk insanı öncelikle temel ihtiyaçlarına odaklandığı için bu tür konuları ikinci plana atıyor. Bir tehlike sözkonusu olmadan kimse duyarlı olmuyor maalesef. Ortak çıkarlarımız için bireysel davranış biçimlerimizi değiştirmeliyiz.' açıklamasında bulundu. 

'KİRLETMEMELİYİZ VE KİRLETENLERİ UYARMALIYIZ'

Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip ise konuşmasında, '2022 yılında 103 milyon ton atık bertaraf edildi. Bu atıkları biz insanlar yaratıyoruz. Pet şişeler, poşetler ve diğer atıklar başka bir yerden gelmiyor; insanlar bunları atıyor. Temizlik için daha aktif olmalıyız. Kirletmemeliyiz ve kirletenleri uyarmalıyız.' ifadelerine yer verdi

'ÜLKEMİZ SU FAKİRİ BİR ÜLKE'

Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Şen, 'Ülkemiz su fakiri bir ülkedir. Doğayı ve çevreyi kirlettiğimiz için doğa kendi döngüsünü sağlayamıyor. Kirlenen hava nedeniyle yağmur az yağıyor ve bu da su kaynaklarımızın tükenmesine yol açıyor.' dedi. 

'TOPLUMSAL BİLİNÇ İÇİN ÖNCE KENDİMİZİ EĞİTMELİYİZ'

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Deniz Bilger de 'Herkes önce kendisini eğitmeli ve çevreye duyarlı olmalıdır. Toplumsal bilinç için önce kendimizi eğitmeliyiz.' ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Ali KAMUR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.