Hava Durumu

Bursa'da büfe sahibinden veresiye isyanı!

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir büfe sahibi, müşterilerin sürekli olarak veresiye borçlarını ödememesinden şikayetçi. Bu durumdan bıkan işletmeci, büfesine "Veresiye yok!" gibi açık uyarılar yazarak müşterileri uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 11:33
Kaynak: İHA
Bursa'da büfe sahibinden veresiye isyanı!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 15 yıldır büfe işletmeciliği yapan Ömer Cabir, müşterilerin veresiye alışkanlığı nedeniyle yaşadığı zorlukları dile getirdi. Veresiye isteyenlere yönelik işyerine astığı uyarı yazılarıyla gündeme gelen Cabir, yaşadıklarını samimi bir şekilde anlattı.

Cabir, büfesine astığı uyarılarda "Ayağınıza sigara istemeyin! Girin içeriden alın. Cumartesi günleri borcunu ödemeyenin hesabı kesilir. Kesinlikle veresiye istemeyin. Birazdan bırakırım, geçerken öderim, cumartesi yanındayım, aybaşı getireceğim, bıktık bu laflardan paran varsa al, yoksa alma" ifadelerini kullanarak müşterilere net bir mesaj verdi.

"15 YILDIR İNSANLARLA UĞRAŞIYORUM"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cabir, 15 yıllık büfe işletmeciliği süresince birçok müşteriyle olumsuz deneyimler yaşadığını belirtti. Müşterilerin verdikleri sözleri tutmamaları ve borçlarını ödememeleri nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Cabir, "Adamın biri burada bir çay içiyor ya da samimiyet kuruyor, 'ağabey birazdan bırakırım' diyor ya da 1 sene boyunca her ay ödemesini düzenli yapıyor. Ama sonra 2 hafta ortadan kayboluyor" diyerek yaşadığı hayal kırıklıklarını dile getirdi.

"YALANIN ARDI KESİLMİYOR"

Cabir, müşterilerin sürekli olarak yalan söylediğini ve bahaneler uydurduğunu belirterek, "Mübarek diyorsun saatler mi sürüyor kapının altından para atmak gözünün içine baka baka yalan sallıyor" şeklinde konuştu. İşyerine astığı uyarıların amacının müşterileri caydırmak olduğunu ifade eden Cabir, "Bu adam bunu yazmış bana vermez diyor yani gerçekten caydırıcı oluyor. Hiç öyle ince hesap yapmadım ondan ziyade fahiş bir zararım olmasa da. Verilen sözlerin tutulmaması asıl insan ona sinirleniyor" dedi.

"BORCUN MİKTARI ÖNEMLİ DEĞİL, SÖZÜN TUTULMASI ÖNEMLİ"

Cabir, borcun miktarının önemli olmadığını, verilen sözlerin tutulmasının önemli olduğunu vurguladı. "Bir lirada olsa getir ver kardeşim 100 TL'de olsa getir ver. Ağabey diyor ne var ki kaç para? Ya beni ilgilendirmez ben burada aldığım her malı sigara, bisküvi, poğaça hepsini peşin alıyorum. Sen niye kıyaslama yapıyorsun ki bir lirada olsa borçtur yüz lirada olsa borçtur. Borcunu ödeyeceksin bu kadar basit" diyerek düşüncelerini ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.