Bursa'da 'Beyin Pili' ameliyatı! Yeni bir hayata merhaba dedi

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen 'Beyin Pili' ameliyatı sayesinde 12 yıldır Parkinson hastası olan 54 yaşındaki Şafak Akdemir, iyileşti.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da 'Beyin Pili' ameliyatı! Yeni bir hayata merhaba dedi

12 yıldır Parkinson hastalığıyla mücadele eden Şafak Akdemir, Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yapılan beyin pili ameliyatı sayesinde yeni bir hayata merhaba dedi. Ameliyat öncesi ailesinin desteğine ihtiyaç duyan Akdemir, şimdi bağımsız bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

Akdemir, yaptığı açıklamada 'Parkinson hastalığım süresinde yemek yeme sıkıntısı, konuşma sıkıntısı hareket etme sıkıntıları oldu. Aynı zamanda çok fazla ilaç içiyordum. Bu ilaçların dozları ameliyattan sonra çok düştü ve ben kendimi çok daha iyi hissetmeye başladım. Aileden birilerinin desteği olmadan yürüyemiyordum. Hareket edemiyordum. Eskisinden çok daha rahat hissediyorum. Sağlığıma kavuşmamda emeği olan hocalarıma teşekkür ediyorum'. ifadelerine yer verdi. 

‘ÇOK BAŞARILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİ’

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel  'Hastamızla konuşarak bu süreci değerlendirdik ve halk arasında beyin pili denilen derin beyin stimülasyonu ameliyatına karar verdik. Operasyon başarılı bir şekilde hastanemizde gerçekleştirildi. Ameliyattan sonraki bir haftalık süreçte pil ayarlarına başladık. Pil ayarları tamamlandıktan sonra hastamızda komplikasyon gelişmedi. Daha önceden çok sayıda ilaç kullanırken hastanın ilaçlarını çok belirgin şekilde azaltmayı başardık. Günlük yaşam aktivitelerinin neredeyse tümünü bağımsız bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Çok başarılı bir süreç geçirdi. Bu şekilde orta ileri evre dediğimiz medikal tedavi ile artık semptomları kontrol altına alınamayan Parkinson hastalarının merkeze başvurmalarını özellikle öneriyoruz.' dedi. 

BEYİN PİLİ AMELİYATINI GERÇEKLEŞTİREN DOKTORDAN AÇIKLAMA!

Akdemir’in beyin pili ameliyatını gerçekleştiren Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Selahattin Biçer de 'Beyinde ilgili çekirdeklere yerleştirdiğimiz ilk aşamada hastanın uyanık olmasını istiyoruz. Hastanın bu süre zarfında rahat edebilmesi için yatıştırıcı ajanlar kullanıyoruz. Beyinin her iki tarafında kafatasına yaklaşık 13-14 milimlik bir delik açılarak beynin ilgili çekirdeklerine elektrotlar yerleştiriliyor. Daha sonra harici bir pile bağlanarak nöroloji uzmanları kontrollerini yapıyor. Hastada herhangi bir yan etki yüzde kasılmalar elinde kolunda uyuşma gibi yan etkiler çıkıp çıkmadığı ameliyat esnasında kontrol ediliyor. Ameliyatın ikinci aşamasına geçiliyor. Bu aşamada hasta uyutularak köprücük kemiği altına kesi yapılarak beyin pili yerleştiriliyor. Takribi üç dört saat süren bir işlem.' açıklamasında bulundu.

‘GEREKTİĞİ ZAMANDA İLERİ EVRE TEDAVİ SEÇENEKLERİNİ ÖNERİYORUZ’

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Demet Yıldız ise şu açıklamayı yaptı; '2019 yılında ilk hastamızı aldık. Takibimizde olan 20 hastamız var. 1 yıl önce de hareket bozuklukları ve davranış bilimleri merkezimizi kurduk. Artık haftanın üç günü aktif olarak poliklinikleri yapmaktayız. Direk hastalara randevusuz hizmet verme olanağımız mevcut. Parkinson hareketlerde yavaşlama gerek titreme şeklinde belirtilerle hastaları önemli ölçüde yaşam standartlarını etkileyen bir hastalıktır. Biz merkezimizde bu hastalarımızı yakın bir şekilde takip ediyoruz. Gerektiği zamanda ileri evre tedavi seçeneklerini öneriyoruz. Bu hastalarımız kurumumuza direk başvurarak randevu oluşturabilirler.'

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.