Bursa’da BBDSO sezon açılışında senfoni şöleni

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, 2024-2025 sezon açılışında Nikolay Rimski-Korsakov'un Şehrazat senfonik süitini seslendirdi. Konserde, virtüöz piyanist Emre Elivar, Çaykovski’nin 1. Piyano Konçertosu ile sahne aldı ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 23:20
Kaynak: AA
Bursa’da BBDSO sezon açılışında senfoni şöleni

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 2024-2025 sezonunu açan konserinde ünlü Rus besteci Nikolay Rimski-Korsakov'un Binbir Gece Masalları’ndan esinlenerek bestelediği Şehrazat senfonik süitini seslendirdi.

Etkinlik, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleşti ve orkestra şefliği görevini Naci Özgüç üstlendi.

Konser, Mikhail Glinka'nın dinamik ve enerjik Ruslan ve Ludmilla Uvertürü ile başladı. Ardından, virtüöz piyanist Emre Elivar, Çaykovski’nin dünya çapında tanınan 1. Piyano Konçertosu’nu muhteşem bir performansla sahneye koydu. Son bölümde ise Rimski-Korsakov'un egzotik temalarını barındıran Şehrazat senfonik süiti, BBDSO eşliğinde dinleyicilere sunuldu.

Bursalı sanatseverler tarafından ilgiyle karşılanan konser sonunda, orkestra ve konuk sanatçılar ayakta alkışlandı. Konser öncesinde düzenlenen kokteylde, Bursa Filarmoni Derneği yönetimi ve kentin önde gelen isimleri ile sanatseverler bir araya geldi.

Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Mehdi Kamruz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada bu sezonun dünyaca ünlü şef ve solistlerle dolu olacağını belirtti.

Kamruz, "Bu akşam muhteşem bir piyano konçertosuyla sezonumuzu açıyoruz. Her perşembe birbirinden özel konserler sunacağız. 32 hafta sürecek bu sezon için tüm Bursalı sanatseverleri bekliyoruz" dedi.

Uludağ İçecek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ise BBDSO'nun yeni sezonunu kutlarken, şehrin sanatsal potansiyelinden övgüyle bahsetti.

Kızıl, konserin 1.850 kişilik salonda gerçekleşeceğini vurgulayarak, "Bursa, harika salonlara ve güçlü bir senfonik desteğe sahip. Bu akşamki Şehrazat konseriyle güzel bir başlangıç yapıyoruz. Herkesin her perşembe konserlere katılmasını umuyoruz. Yaklaşık yüzde 50 oranında dijital konser kayıtları yapılıyor; bugüne kadar 108 canlı kaydımız mevcut. Bu, bizi daha da güçlendiriyor" dedi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.