Bursa'da akran zorbalığına karşı ortak mücadele

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin 'Yetkin ve Erdemli İnsan' yetiştirme hedefiyle uyumlu olarak, öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmeyi amaçlayan önemli bir adım attı. Okullarda yaşanan akran zorbalığına karşı farkındalık yaratmak ve bu sorunu kökten çözmek için başlatılan "Akran Zorbalığı Önleme ve Müdahale Programı" ile öğrenciler daha güvenli ve huzurlu bir okul ortamında eğitim görecekler.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da akran zorbalığına karşı ortak mücadele

Programın açılışına Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü idarecileri ile rehber öğretmenler katıldı.

Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu programda açıklamalarda bulunarak;

‘Projemizin çıkış noktası, okul ziyaretlerimiz sırasında öğretmenlerimizle gerçekleştirdiğimiz öğretmenler odası sohbetlerdir. Öğretmenlerimiz, akran zorbalığının etkilerinden, beraberinde getirdiği durumlardan, öğrenme ortamını ve okul motivasyonunu etkileyen faktörlerden ve iletişimdeki zorluklardan bahsettiler. Bizler de bu paylaşımları yürekten sahiplenerek arkadaşlarımızla değerlendirdik. 8-9 aylık yoğun bir çalışmanın ardından projemizi hayata geçirdik.

AMAÇ AKRAN ZORBALIĞINI AKRAN DOSTLUĞUNA DÖNÜŞTÜRMEK

Rehber öğretmenlerimizin bu alanda zaten özveriyle çalıştığının bilincindeyiz. Projemizle hedefimiz, 'birlikten güç doğar' ilkesiyle hareket ederek siz değerli öğretmenlerimize destek olmaktır. Akran zorbalığını, el birliğiyle akran dostluğuna dönüştürmek en büyük amacımızdır. Bu çok kıymetli bir hedeftir. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.’ dedi.

AKRAN ZORBALIĞINA KARŞI ORTAK MÜCADELE

Program kapsamında, okul yöneticilerinden sınıf öğretmenlerine kadar tüm eğitim kadrosu, akran zorbalığına karşı ortak bir mücadele için seferber olacak. Rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar, öğrencilere ve velilerine bu konuda gerekli desteği sağlayacak. Düzenlenecek eğitimler ve seminerlerle, tüm paydaşların akran zorbalığı konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, öğrencilerin erdemleri benimsemeleri için "ayın sınıfı" ödülü gibi teşvik edici uygulamalar da programa dahil edilecek. Bu sayede, okullarımızda daha güvenli, huzurlu ve empati dolu bir ortam oluşturulması amaçlanıyor.

Bu kapsamlı çalışmayla, Bursa'daki okullarda sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamının oluşturulması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.