Hava Durumu

Bursa'da Afrika ile ticaret vurgusu: "Geleceğimiz için önemli"

TABA Genel Başkanı Fatih Akbulut, Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacminin 34 milyar doları aştığını belirterek, Afrika ile iş yapmanın ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 22:08
Kaynak: AA
Bursa'da Afrika ile ticaret vurgusu: "Geleceğimiz için önemli"

Türk-Afrika İş Adamları Derneği (TABA) Genel Başkanı Fatih Akbulut, Rumelili Yönetici İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) tarafından düzenlenen bir etkinlikte, iş insanlarına Afrika ülkelerindeki yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi.

Akbulut, Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacminin 34 milyar doları geçtiğini belirterek, "Afrika ile iş yapmak, ülkemizin geleceği için kritik bir öneme sahip" dedi.

11-13 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek AFEX 2024 Afrika İş Forumu ve Fuarı hakkında da bilgiler veren Akbulut, Afrika'ya ihracat yapmak isteyen firmaları etkinliğe davet etti. Bu organizasyona Afrika'daki yatırımcıların katılacağını belirten Akbulut, etkinliğin işbirliği fırsatlarını artırmayı amaçladığını ifade etti.

İstanbul'un Afrika için stratejik bir şehir olduğunu vurgulayan Akbulut, birçok uluslararası firmanın Afrika ofislerinin İstanbul’da bulunduğunu söyledi. "İstanbul'dan Afrika'nın 67 noktasına direkt uçuş var, bu da şehrimizi kıta için önemli bir merkez haline getiriyor" dedi. Ayrıca, İstanbul'un direkt uçuş hatları ile dünyanın en bağlı şehirlerinden biri olduğunu ve Afrika pazarının büyüme potansiyeline dikkat çekti.

Akbulut, Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacminin 2009'daki 5 milyar dolardan 34 milyar dolara ulaştığını aktararak, "Bu büyüme, Türk şirketleri için Afrika’nın ne kadar önemli bir pazar olduğunu gösteriyor" dedi. Türk müteahhitlerin Afrika'daki taahhüt bedellerinin 85,4 milyar doları aştığını belirterek, önemli projelerin yanı sıra yatırım yapma potansiyelinin de büyük olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlik sonunda RUMELİSİAD Başkanı Murat Evke, Akbulut’a plaket ve hediye takdim etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.