Bursa'da 80 öğrenci sertifikalarına kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi'nin yaz dönemi programı, sertifika töreni ile tamamlandı. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy, gençlere teknolojinin derinliklerinde rehberlik etmeye devam edeceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da 80 öğrenci sertifikalarına kavuştu

Büyükşehir Belediyesi'nin, teknolojiye sadece tüketici değil, aynı zamanda üretici bireyler kazandırma amacıyla düzenlediği Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi, sertifika töreni ile sona erdi.

8 hafta süren eğitimlerde, 7-17 yaş arası 80 öğrenci, kodlamaya giriş, oyun programlama ve Arduino ile elektronik programlama gibi 3 farklı alanda bilgi ve beceri kazandı. Bu süreçte öğrenciler, problem çözme, analitik düşünme ve çeşitli perspektifler geliştirme konusunda önemli adımlar attı.

EĞLENİRKEN ÖĞRENDİLER

Sertifika töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy, eğitim sürecinde öğrencilerin kodlama ve programlama konularında bilgi edinirken aynı zamanda eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadıklarını vurguladı.

Altunsoy, “Sevgili gençler, teknolojinin engin denizine giriş niteliğinde bir kurs dönemi geçirdiniz. Belki de ilerde bu alanda ilerlemeyi tercih edecek ve zaman içinde uzmanlaşacaksınız. Hepinizi tek tek kutluyorum. Umuyorum ki büyüdüğünüzde her biriniz ailelerinizi gururlandıracak yerlerde olacaksınız. Sizlere güveniyoruz ve her zaman destekçiniziz’’ dedi.

Konuşmaların ardından eğitime katılan çocuklar, sertifikalarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy, Başkan Danışmanı Kemal Çınar ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Hakan Arık’tan aldılar. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.