Hava Durumu

Bursa’da 422 kişi imarlı tapu almaya hak kazandı

Nilüfer Belediyesi, Çalı Mahallesi Palangalar Bölgesi'ndeki imar sorununu çözerek 422 hak sahibine tapu teslim etti. Başkan Şadi Özdemir, bu gelişmenin bölgenin planlı büyümesine ve inşaat izinlerinin alınmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 11:19
Muhabir: Fethiye AKIN
Bursa’da 422 kişi imarlı tapu almaya hak kazandı

Nilüfer Belediyesi, Çalı Mahallesi Palangalar Bölgesi'nde yaşanan imar sorununu çözerek, bölge halkına tapu müjdesi verdi. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 22 hektar alanda imarlı tapu almaya hak kazanan 422 kişiye tapularını teslim etti.

Belediyenin Plan ve Proje Müdürlüğü, uzun süredir devam eden mülkiyet problemini ortadan kaldırarak, ilçenin planlı büyümesine katkıda bulundu. Yapılan çalışmalar sonucunda, çeşitli nedenlerle geciken işlemler tamamlandı ve 422 hak sahibi imarlı tapu aldı.

Tapu teslim töreni Çalı Mahallesi’nde gerçekleşti. Törene Başkan Özdemir'in yanı sıra Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Osman Uçar, Çalı Mahalle Muhtarı Kaan Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Özdemir, sorunun çözülmesinin mutluluğunu ifade ederek, "22 hektarlık alanda 153 imarlı parsel ile 422 vatandaş tapu sahibi oldu. Artık Çalı Mahallesi halkı ruhsat alarak inşaat yapabilecek" dedi. Ayrıca, bölgede bulunan yollar ve kamusal alanların resmi hale gelmesiyle birlikte, mahalleye sunulacak hizmetlerin de önünün açıldığını vurguladı.

Çalı Mahalle Muhtarı Kaan Doğan ise 15 yıllık sürecin sona erdiğini belirterek, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti. Törenin ardından hak sahipleri tapularını Başkan Özdemir’in elinden aldı.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.