Bursa’da 350 milyon yıllık hayvan fosilleri bulundu

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Karaamca mevkiinde doğaseverler, yaklaşık 350 milyon yıl önce yaşamış 'ammonit' adı verilen fosil taşlarını keşfetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 13:50
Kaynak: İHA
Bursa’da 350 milyon yıllık hayvan fosilleri bulundu

Bursa Yenişehir ilçesi Karaamca mevkiinde doğaseverler ortalama olarak 350 milyon yıl önce yaşadığı bilinen 'ammonit' isimli hayvan türünün yıllar içinde fosilleşmesi ile günümüze ulaşmış olan taşları buldu.

Doğaseverler, bu ilginç bulgunun dinozorlarla birlikte yok olmuş deniz canlılarından biri olan ammonitlere ait olduğunu belirtiyor.

Bölgedeki tarihi köylerde düzenlenen gezilerde, doğa meraklısı Fahri Çelebi, "Tarihi mekanları keşfetmek için Türkiye genelindeki ekibimizle birlikte geziler yapıyoruz. Son olarak Karaamca, Yarhisar ve Abadiye köyleri arasında dolaşarak çeşitli kayalar bulduk. Uzmanlara danıştığımızda, bu taşların ammonit türüne ait olduğunu öğrendik. Bu tür, soyu tükenmiş deniz yumuşakçaları arasında yer alıyor" dedi.

Çelebi, ammonitlerin yaklaşık 60 milyon yıl önce yok olduğunu vurgulayarak, "Bu bölgenin detaylı bir şekilde araştırılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bizler de bu süreçte gönüllü olarak destek vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.