Hava Durumu

BTÜ’nün dil eğitimini dijitalleştiren projesine 250 bin euro hibe

Bursa Teknik Üniversitesi, "Digital Language Lab" projesi ile Türkiye Ulusal Ajansı’ndan 250 bin Euro hibe alarak dil eğitiminde dijitalleşmeyi hedefliyor. Proje, öğretmenlere modern eğitim araçları sunarak, uluslararası iş birliği ile eğitim kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 20:37
Kaynak: Fethiye AKIN
BTÜ’nün dil eğitimini dijitalleştiren projesine 250 bin euro hibe

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), "Digital Language Lab" projesi ile Türkiye Ulusal Ajansı’ndan 250 bin Euro hibe desteği kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Erasmus+ KA220-SCH Programı kapsamında gerçekleştirilecek bu uluslararası projede, öğretmenlerin dijital dünyada daha etkin olabilmeleri için eğitim araçları geliştirilecek.

BTÜ'nün koordinatörlüğünde yürütülecek olan 30 aylık "Digital Language Lab (DLL)" projesinde, İtalya, İspanya, Almanya, Polonya ve Türkiye'den çeşitli ortak kurumlar yer alıyor. Proje ekibinde BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan Öğretim Görevlisi Özlem Cengiz, Öğretim Görevlisi Elif Atalı ve Dış İlişkiler Ofisi'nden Öğretim Görevlisi Ali Kılıç bulunuyor.

DİJİTALLEŞME İLE DİL EĞİTİMİNDE YENİLİK

"Digital Language Lab" projesi, öğretmenlerin dijital bilgi ve becerilerini artırarak dil eğitiminde modern araçların kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Proje çerçevesinde, Avrupa Diller Ortak Çerçeve Programı (CEFR) doğrultusunda A1-B2 seviyelerinde bir müfredat geliştirilecek. Ayrıca, öğretmenlere Web 2.0 araçları ile desteklenen dil etkinlikleri sunulacak ve bu etkinliklerin sınıf ortamında nasıl kullanılacağına dair eğitim içerikleri hazırlanacak.

YENİ DİJİTAL PLATFORM OLUŞTURULACAK

Proje kapsamında öğretmenler için özel olarak tasarlanmış bir dijital platform kurulacak. Bu platform, öğretmenlere dijital araçlarla dil öğretim aktiviteleri sunacak ve aynı zamanda eğitim materyallerine erişim ile mesleki gelişim olanakları sağlayacak. Proje süresince ortaklar arasında yapılacak iş birliği toplantıları ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılması, proje çıktılarının kalitesini artırmayı amaçlıyor.

REKTÖR ÇAĞLAR: ULUSLARARASILAŞMA HEDEFİMİZ VAR

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, projelerine destek alan öğretim görevlilerini tebrik ederek uluslararası ölçekli projelerin önemine vurgu yaptı. Üniversitenin uluslararası alanda daha görünür olması için uluslararasılaşma çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Çağlar, "Dünyadaki pek çok üniversite ve kurum ile iş birliği görüşmelerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz ay Fransa’da gerçekleştirilen EAIE Uluslararası Eğitim Konferansı’nda pek çok iş birliğine imza attık. Akademisyenlerimiz, Erasmus gibi projelerle BTÜ’nün adını dünyaya duyuruyor. Hedefimiz ise Avrupa Üniversiteler Birliği’nde yer almak" dedi.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.