Hava Durumu

"Ben Türkan Saylan" oyunu, unutulmaz bir gece yaşattı

Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun Ormandaki Kulübe Sahnesi'nde sahnelenen "Ben Türkan Saylan" oyunu, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hayatını duygusal bir biçimde anlatırken, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
"Ben Türkan Saylan" oyunu, unutulmaz bir gece yaşattı

Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun Ormandaki Kulübe Sahnesi'nde, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın hayatını anlatan “Ben Türkan Saylan” oyunu izleyicilerle buluştu. Eğitimci ve bilim insanı Türkan Saylan’ın yaşamından kesitler sunan oyun, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Levent Üzümcü Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu ve Cengiz Toraman'ın yazıp yönettiği oyunda, Şenay Gürler Türkan Saylan’ı canlandırdı. Oyun, Saylan’ın cüzzam hastalığıyla mücadelesi ve bilime olan adanmışlığını duygusal bir şekilde yansıttı. Mert Fırat, Berna Laçin, Levent Üzümcü, Uğur Dündar, Ayşe Yüksel, Yetkin Dikinciler ve Revna Sarıkoç da dış seslerle oyuna katkıda bulundu.

Oyunun sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Özlem Akbaş Önsoy ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir, Şenay Gürler’i tebrik ederek çiçek verdi. Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun yaz sezonu kapsamında doğa ile iç içe bu tür etkinlikler devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.