Hava Durumu

Başkan Deviren, muhtarlarla buluştu!

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlikli muhtarlarla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Deviren, muhtarlarla buluştu!

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Atatepe Sosyal Tesisi'nde düzenlenen toplantıda Gemlikli muhtarlarla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Gemlik Belediye Başkanı Deviren muhtarların belediye için çok değerli olduğunu söyleyerek, “Muhtarlarımız işlerini rahatlıkla tamamlıyorsa biz de rahat ediyoruz. Böylece vatandaşlarımızın isteklerine daha hızlı cevap vermiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Başkan Yardımcısı Arzu Karataş, BUSKİ Gemlik Şube Müdürü Mustafa Emir Kaya, merkez ve çevre mahallelerin muhtarları ile daire müdürleri katıldı. Başkan Deviren'den önce, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yetkilileri vakfın yürüttüğü çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, muhtarlara vakfın faaliyetlerine destek olmaları için çağrıda bulunuldu.

Başkan Deviren, muhtarlarla buluştu! Bursa Hayat Gazetesi -2

Başkan Deviren, belediyenin işinin muhtarlara destek olmak, çalışmalarında gerekli kolaylığı sağlamak olduğunu söyledi. Deviren, “Bunları yaparken kanuna, düzene, örf ve adetlerimize uymalıyız. Kanuna aykırı hiçbir işe olur demeyeceğimizi söylemeliyim. Kötü örnekten örnek olmaz. Bir işin sağlıklı şekilde yürümesi için kanun ve düzene uygun olmalı.  Kanunlar kesinlikle vatandaşın yararına kullanılmalı” ifadelerini kullandı.

Gemlik’te 35 mahalle olduğunu, köylerin ihtiyaçlarına biraz daha ağırlık vermek istediklerini ifade eden Başkan Deviren, “aynı şekilde merkez mahallelerimizde de kültürel, sanatsal ve belediye hizmetleri ile ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyoruz” dedi. 

Ayrıca Başkan deviren kaçak yapı konusuna da değinerek, “Köylerimizde, muhtarlarımızın da bilgisi olmadan kaçak yapılar inşa ediliyor. Özellikle pandemi dönemi ardından depremler nedeniyle insanlar kendini doğaya atmak istedi. Bunu keyfi olarak yapanlar da düzensizlik meydana getiriyor. Haydariye’den Fındıcak’a kadar kaçak yapılar var. Burada İmar İşleri var, ilgili birimler var, muhtarlıklar var. Bu silsile mutlaka takip edilmeli” şeklinde konuştu. 

Başkan Deviren’in konuşmasının ardından muhtarlar, soru, ihtiyaç ve taleplerini dile getirdi. Toplantıya katılan daire müdürleri, muhtarların taleplerini not alarak en kısa sürede çözüm üretileceğini belirttiler.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.