Başkan Bozbey Hatay açıklaması: Bakan Kurum'un açıklamaları talihsiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Hatay’da başlatılan Ulu Cami inşaatı ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Bozbey Hatay açıklaması: Bakan Kurum'un açıklamaları talihsiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un bir televizyon programında Bursa Büyükşehir Belediyesi önceki dönem yönetimi tarafından Hatay’da başlatılan Ulu Cami inşaatı ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Başkan Bozbey, “Bakan Kurum’un yanlış bilgilendirildiğini düşünmekteyiz” diyerek açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi.

Hatay’ın 6 Şubat depremlerinde yaşadığı kayıpların üzüntüsünü hala içinde yaşadıklarını ifada eden Başkan Bozbey, orada yaşayan vatandaşların her zaman yanında olduklarını hatırlattı.

Kayıp ve üzüntü üzerinden asla siyaset yapma niyetinde olmadıklarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konunun siyaset alet olmayacak kadar hassas bir konu olduğunu söyledi.

Başkan Bozbey açıklamasının devamında şu ifadeleri paylaştı.

BİR AN ÖNCE ONAY VERİLMESİNİ ARZU EDİYORUZ"

"Bu çerçevede belirtmek isteriz ki; Sayın Bakanımız, daha önce ihalesi yapılan, Bursa’mızın Ulu Camiisi ile aynı adı taşıyan ve bizim için çok önemli olan Hatay Ulu Cami rekonstrüksiyon projesi Belediyemiz tarafından tamamlanmıştır. Öncelikle tarihi yapının projesinin hazırlanması gerekir. Şu an Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün onayı beklenmektedir. Bu kapsamda Bilim Heyetindeki danışman hocalarımızdan gelecek imzalar tamamlanamadığı için projeler Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderilememiştir. Maalesef ki rekonstrüksiyon imalatlarına başlanılamamasının sebebi de budur.

Bu anlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bir an önce gerekli onayların verilmesini ve çalışmalara başlanmasını arzu ediyoruz.

"SAYIN BAKANIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

Sayın Bakanımızın onay sürecinin hızlanması konusunda bizlere yardımcı olmasını ve bir an önce imzaların atılması konusunda desteklerini bekliyoruz. Hatay için her zaman elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bu süreçte birlikte yol almayı ve vatandaşlarımızın yaralarını birlikte sarmayı temenni ediyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.