Başkan Aydın, Alzheimer Bakım Merkezi sakinleriyle bir araya geldi!

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ‘21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ etkinlikleri kapsamında Alzheimer Bakım Merkezi sakinleriyle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Aydın, Alzheimer Bakım Merkezi sakinleriyle bir araya geldi!

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ‘21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ kapsamında Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Alzheimer Bakım Merkezi sakinleriyle bir araya geldi. Sıcak ve samimi anların yaşandığı buluşmada, Başkan Aydın hastalarla birlikte pasta keserek tüm Alzheimer hastalarının gününü kutladı.

Osmangazi Belediyesi, Alzheimer’a karşı farkındalık oluşturmak ve hastaların sosyal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler kapsamında, Şadırvanlı Han Bursa Kadim Musiki Derneği üyeleri Alzheimer Bakım Merkezi’ndeki üyeler için konser verdi. Ayrıca, Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi’ndeki engelli bireyler ve huzur evi sakinleri de Alzheimer hastalarını yalnız bırakmadı. Dernek üyelerinin seslendirdiği şarkılara, hastalar ve diğer konuklar da eşlik ederek keyifli anlar yaşandı.

Başkan Aydın, Alzheimer hastalarıyla yakından ilgilenerek, onların ihtiyaçlarını sordu. Etkinlikte yaptığı konuşmada, Osmangazi Belediyesi’nin yaşlılar, büyükler ve hastalar için her zaman yanında olduğunu vurguladı. Aydın, Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, beslenme ve sporun önemine değindi. Özellikle masa tenisinin Alzheimer’ı önlemedeki etkisine dikkat çeken Aydın, gençlere sağlıklı yaşam tavsiyeleri verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.