Hava Durumu

BALKANTÜRKSİAD Başkentte buluştu!

BALKANTÜRKSİAD, Balkan ve Rumeli iş insanlarını Ankara'da bir araya getirerek işbirliğini güçlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
BALKANTÜRKSİAD Başkentte buluştu!

Divan Otel'de düzenlenen görkemli bir organizasyonla gerçekleşen BALKANTÜRKSİAD Başkent Buluşması, Balkan ve Rumeli coğrafyasından gelen iş insanlarını, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Etkinliğe, Kosova Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi ve Kosova Kalkınma Bakanı Fikrim Damka'nın yanı sıra Balkan ülkelerinin Ankara Büyükelçileri de katıldı.

BURSA'DAN BALKANLARA KÖPRÜ

Bursa'nın sosyoekonomik yapısı ve BALKANTÜRKSİAD'ın faaliyetleri hakkında bilgi veren BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, derneğin Balkan ülkeleriyle olan ilişkileri güçlendirmede önemli bir rol oynadığını vurguladı. Şakir, "Bursa, Balkan kökenli iş insanlarına ev sahipliği yapmasıyla bilinir. BALKANTÜRKSİAD olarak biz de bu köprüyü daha da güçlendirmek için çalışıyoruz." dedi.

KOSOVA'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Kosova Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi, Türkiye'nin Balkan ülkeleriyle olan yakın ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Redzepi, "Türkiye ile Kosova arasında var olan ekonomik ilişkilere ilaveten, teknoloji, eğitim ve bilimsel çalışmaları da önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

BALKAN BİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic ise, BALKANTÜRKSİAD'ın Balkanlardaki dostluğu pekiştirmede önemli bir rol oynadığını belirterek, derneğin çalışmalarına destek verdi.

Buluşmada, katılımcılar arasında sıcak bir sohbet ortamı oluştu. İş insanları, siyasi temsilciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bölgesel iş birliği ve dostluk konularında fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.