Hava Durumu

19 Ekim Muhtarlar Gününde İnegöl protokolü bir arada

19 Ekim Muhtarlar Günü, Bursa İnegöl’de düzenlenen bir çelenk sunma töreniyle kutlandı. Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe İnegöl protokolü ve muhtarlar katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 12:34
Muhabir: Fethiye AKIN
19 Ekim Muhtarlar Gününde İnegöl protokolü bir arada

19 Ekim Muhtarlar Günü, İnegöl’de coşkuyla kutlandı.  Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açıldı. Muhtarlar Derneği Başkanı Oktay Garip, kadın muhtarlarla birlikte anıta çelenk sundu.

Törende bir konuşma yapan Garip, muhtarlığın tarihsel sürecine ve toplumdaki önemine vurgu yaptı. Muhtarlığın, 1829 yılından bu yana Türk toplumuna hizmet sunduğunu belirten Garip, “Muhtarlarımız, yerel yönetimlerin en küçük birimi olan köy ve mahalle muhtarlıklarımızda, devletin ilk kapısıdır” dedi.

“GÜVENLE SEÇİLMİŞ EN ÖNEMLİ KANAAT ÖNDERİ”

Garip, muhtarların hem yerel sorunların çözümünde hem de vatandaşın devlete ulaşmasında kritik bir rol üstlendiğini ifade etti. Ayrıca, muhtarlık müessesesinin, Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine kadar gelen önemli bir yönetim birimi olduğunu dile getirdi. “Muhtarlarımız, siyasetten uzak, tarafsız ve halkın güveniyle seçilmiş en önemli kanaat önderleridir” diyen Garip, muhtarların toplumsal hayattaki öneminin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından da vurgulandığını aktardı. Atatürk’ün “Muhtar demokrasinin temel taşıdır” sözüne atıfta bulunarak, muhtarların Türk demokrasisindeki yerinin altını çizdi.

CUMHURBAŞKANI’NIN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

19 Ekim'in muhtarlık müessesesinin kuruluş günü olarak kutlandığını hatırlatan Garip, 2015 yılında çıkarılan genelge ile bu günün “Muhtarlar Günü” olarak resmi olarak kabul edildiğini belirtti. Her ne kadar muhtarların yetkileri zamanla kısıtlanmış olsa da, muhtarların hizmet vermekteki rolünün önemini vurguladı. Ayrıca, devletin muhtarlara verdiği önemi belirten Cumhurbaşkanı’nın sözlerini hatırlatarak, “Muhtarlarımızı üzen beni de üzer, muhtarlarımızı memnun eden beni de memnun eder” ifadesine değindi.

Törenin sonunda, muhtarlık müessesesinin geçmişten günümüze katkı sağlayan tüm muhtarlara minnetle anarak, ebediyete intikal eden muhtarları da rahmetle andı.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Etkinlik sonrası, Başkan Alper Taban ve Kaymakam Eren Arslan, Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek muhtarlarla bir araya geldi. Ziyaret sırasında muhtarların taleplerini dinleyerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Bu buluşma, muhtarlar ile protokol arasında daha güçlü bir bağın kurulmasına olanak tanıdı.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.