Hava Durumu

TUSAŞ’a terör saldırısı! Şehit ve yaralılarla ilgili açıklama

TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son bilgiyi paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada 4 şehidimiz, 14 yaralımız var ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
TUSAŞ’a terör saldırısı! Şehit ve yaralılarla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Bakan Yerlikaya meydana gelen terör saldırısında 3 şehit, 14 yaralı olduğu bilgisini aktardı. Yerlikaya daha sonra yaptığı basın açıklamasında şehit sayısını 4 olarak açıkladı ve yaralılardan 3'ümüm durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısında 2 terörist ise etkisiz hale getirildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 4 ŞEHİDİMİZ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada terör saldırısını lanetleyerek saldırıda şehit olanlara rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

Yılmaz, saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerinin olaya müdahale ettiğini ve  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma başlattığını ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN BAŞARILARI HEDEF ALINDI"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, hain terör saldırısının Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef aldığını açıkladı.

Yılmaz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.