Sakarya'da kara para ağı çökertildi: 11 gözaltı, 2 tutuklama!

Sakarya'da fahiş faizle para vererek vatandaşları mağdur eden bir çete çökertildi. Düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı, 2'si tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 23:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 23:23
Kaynak: İHA
Sakarya'da kara para ağı çökertildi: 11 gözaltı, 2 tutuklama!

Sakarya'da bankalardan kredi alamayan kişilere yüksek faizle para vererek mağdur eden bir çeteye yönelik operasyon düzenlendi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kapsamlı bir soruşturma sonucu, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 8 Ekim'de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonda, bankalarda kara listede olan kişilere fahiş faizlerle para vererek onları borç batağına sürükleyen iki ayrı suç örgütü çökertildi.

Operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden İ.A. ve İ.K. isimli örgüt liderleri tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 6 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tüfek, 111 adet fişek ve yağma suçuna konu malzemeler ele geçirildi. Bu durum, suç örgütlerinin şiddet kullanarak alacaklarını tahsil etmeye çalıştıklarını gösteriyor.

Soruşturma sonuçlarına göre, şüpheliler bankalardan kredi alamayan kişilere yüksek faizlerle çek ve senet karşılığında para veriyordu. Borçlarını ödeyemeyen kişilerin ise mallarına zorla el konuluyordu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.