Prof. Dr. Naci Görür Kahramanmaraş’taki depremin ardından kritik uyarı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajlarla uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
Prof. Dr. Naci Görür Kahramanmaraş’taki depremin ardından kritik uyarı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bu sabah saat 09.31'de 5 büyüklüğünde meydana gelen deprem Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.Bölgedeki endişeleri artıran depreme ilişkin Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi. Prof. Dr. Görür, depremin olası etkileri ve güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdi.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ ÜZERİNE AÇIKLAMALAR VE KRİTİK UYARILAR

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Sakçagöz fay segmentinin kuzey devamında ve olasılıkla Narlı Segmenti üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Görür, bu tür depremlerin artçıları olabileceğini ve çürük binalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Görür, sosyal medya paylaşımında, depremlerin ardından yaşanan rutin olaylara dikkat çekerek, “Tıpkı bugün olduğu gibi, bir sabah uyanırsınız, bir yerde deprem olmuş, binlerce kişi ölmüş. Acı ve keder yurdu sarar, televizyonlar bağırır, uzmanlar konuşur, halk sokağa dökülür, yetkililer deprem bölgesine koşar. Ancak zamanla olanlar unutulur ve hep aynı sahne tekrarlanır. Bıkmadınız mı?” dedi.

Görür, halkı ve yetkilileri depremlere karşı daha dirençli şehirler talep etmeye ve bu konuda siyasilere talimat vermeye çağırdı. “Neden bu olaya karşı bu kadar vurdum duymazsınız? Bu işi sizin isteğiniz, talebiniz ve denetiminiz ancak çözebilir. En büyük gücünüz oyunuzdur. Hangi partiden olursanız olun, bu deprem sorununu çözmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.