İstanbul'da maymun çiçeği virüsü görüldü mü?

İstanbul'da maymun çiçeği görüldü iddiası ortalığı karıştırdı. İddiaların ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
İstanbul'da maymun çiçeği virüsü görüldü mü?

İstanbul'da maymun çiçeği virüsü görüldüğü iddiası büyük bir paniğe neden oldu. İddiaların dolaşıma sokulmasının ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü konuya ilişkin olarak resmi sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, yabancı uyruklu bir kişide hastalık bulunmadığı tespit edildi. 

TÜRKİYE'DE MAYMUN ÇİÇEĞİ GÖRÜLDÜ MÜ? 

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Beyoğlu ilçesinde bir yabancı uyruklu kişinin maymun çiçeği hastalığı taşıdığına dair sosyal medyada yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Açıklamada, kişinin sağlık protokollerine uygun şekilde hastaneye nakledildiği ve gerekli tetkiklerin yapıldığı belirtildi.

Yapılan inceleme ve testler sonucunda, kişinin maymun çiçeği hastalığına sahip olmadığı tespit edildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünde güçlü bir sağlık altyapısına sahip olduğunu vurgulayarak, sosyal medyada yayımlanan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.