Heyelanlar kara yolunu ulaşıma kapattı

Artvin-Erzurum ve Artvin-Ardahan kara yolu meydana gelen heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Peki, Karayollarında son durum ne? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 09:20
Kaynak: AA
Heyelanlar kara yolunu ulaşıma kapattı

Artvin-Erzurum ve Artvin-Ardahan kara yolu sağanak sonucu meydana gelen heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Artvin genelinde gün boyu aralıklarla etkili olan yağış dolayısıyla Artvin-Erzurum kara yolunun 6. kilometresinde yamaçtan kopan kaya ve toprak kütlesi Deriner Tüneli girişini kapattı.

Yolun ulaşıma kapanması nedeniyle uzun araç kuyruklarının oluştuğu bölgede Karayolları ekiplerince çalışma başlatıldı.

Öte yandan Artvin-Ardahan kara yolunun 12 ve 26. kilometreleri arasındaki farklı noktalarda heyelanlar meydana geldi.

Heyelanlar yüzünden Artvin-Ardahan kara yolunda da ulaşım sağlanamıyor. Bölgeye sevk edilen Karayolları ekiplerince başlatılan yol açma çalışması sürüyor.

Toprak kayması yüzünden çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi.

İŞTE YOLLARDA SON DURUM... (6 OCAK 2024)

Karayolları Genel Müdürlüğü, yol durumu ve kapalı yollar bültenini yayınladı. 

TEM Otoyolu Kandıra Kavşağı-Doğu İzmit Kavşağı arası Alikahya Mevkinde altgeçit yapım çalışmaları nedeniyle Güney Taşıma yolundaki trafik İstanbul-Ankara istikameti servis yolundan sağlanmaktadır.

Ankara-Kırıkkale yolunun 25-27.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle her iki istikamette şerit daraltması ve şerit aktarması yapılarak ulaşım 2'şer şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Gaziantep-Birecik Otoyolunun Gaziantep Doğu Kavşağı- Nizip Kavşağı Arası 10-11.km.leri arasında Gaziantep Doğu Alın Gişesi (SGS) yapım çalışmaları nedeniyle şerit aktarımı yapılmış olup, ulaşım Gaziantep istikametinden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaktadır.

İzmir-Aydın Otoyolunun 1-4.km.leri arasında Aydın Şehir Hastanesi bağlantı yolu otoyol kesişim köprüsü çalışması nedeniyle İzmir-Aydın istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım Aydın-İzmir istikametinden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Osmancık-İskilip yolunun 47-48 km'leri arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeni ile ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Isparta-Antalya (Dereboğazı) yolunun 1-2.km.leri arasında meydana gelen oturma ve çatlaklar nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Zonguldak-Bartın İl Sınırı-Bartın-Kurucaşile yolunun 29-35.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Erzurum-Aşkale Ayr.- İspir yolunun 27-29.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Bingöl-Karlıova yolunun 25-28.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Van-Güzelsu yolunun 38-45.km.leri arasında sanat yapıları çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.