Hava Durumu

Bakan Yerlikaya açıkladı! 13 ilde Narkoçelik-24 operasyonu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 13 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen 'NARKOÇELİK-24' operasyonlarında çok sayıda zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını açıkladı. 28 kişinin tutuklandığı operasyonlarda 17 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 08:45
Kaynak: İHA
Bakan Yerlikaya açıkladı! 13 ilde Narkoçelik-24 operasyonu

İçişleri Bakanı Yerlikaya 13 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen 'NARKOÇELİK-24' operasyonlarının ayrıntılarını paylaştı.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca; Adıyaman, Ağrı, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, İstanbul, Aydın, Erzurum, Ankara, Van, Mersin, Kırklareli ve Gaziantep olmak üzere 13 ilde "NARKOÇELİK-24” operasyonları düzenlendi.

Operasyonlarda illerimizde ele geçirilen uyuşturucu miktarları, yakalanan zehir tacirleri ve sokak satıcıları şöyle;

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda; 494 kg esrar ile 10 milyon 202 bin kök kenevir ve kök skunk ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. 

Antalya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda;  11 kg skunk, 92,5 kg eroin, 36 kg esrar ele geçirildi.18 zehir taciri yakalandı. 8’i tutuklandı, 10’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 22,5 kg esrar, 5 bin 726 adet kök kenevir ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı. 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 4 kg likit esrar ele geçirildi. 3 zehir taciri yakalandı 3’ü de tutuklandı. 

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda;  795 bin adet kök kenevir ve kök skunk ele geçirildi. 1 zehir tacirinin adli işlemleri sürüyor. 

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ve Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 10 kg metamfetamin ve 13 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı. 2’si de tutuklandı. 

Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda; 200 kg toz esrar ele geçirildi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; Muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap ele geçirildi. 11 sokak satıcısı yakalandı. 5’i tutuklandı. 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonunda; Muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 38 sokak satıcısı yakalandı. 4’ü tutuklandı. 6’sı hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda;  2 kg skunk ve  Muhtelif miktarda kök skunk ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalandı. 2’si de tutuklandı.

Van İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda; 35,5 kg metamfetamin ele geçirildi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda;  4 kg bonzai ile Muhtelif miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı ve tutuklandı.  

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda;  Muhtelif miktarda metamfetamin, kubar esrar ve eroin ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı. 4’ünün de adli işlemleri sürüyor. 

Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.