Yeni Bolu Valisi kimdir? Abdulaziz Aydın daha önce hangi görevlerde bulundu?

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre, Yeni Bolu Valisi Abdulaziz Aydın oldu. Peki, Yeni Bolu Valisi kimdir? Abdulaziz Aydın daha önce hangi görevlerde bulundu?

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 10:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karara göre, 16 ilin valisi değişti. Değişiklikler arasında Bolu Valiliği’ne Ümraniye Kaymakamı Abdülaziz Aydın'ın atandığı belirtildi. Peki, Yeni Bolu Valisi kimdir? Abdulaziz Aydın daha önce hangi görevlerde bulundu? 

Yeni Bolu Valisi Abdulaziz Aydın kimdir? 

Yeni Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, 1978 yılında Mardin’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Mardin’de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aydın, Adana’da avukatlık stajı yaptıktan sonra Kaymakamlık sınavını kazanarak kamu hizmetine adım attı.

Kaymakamlık stajını Çanakkale’de tamamlayan Aydın, ilk görevine Eskişehir Sarıcakaya ilçesinde kaymakam olarak başladı. Daha sonra Kahramanmaraş Nurhak ve Hatay Belen ilçelerinde kaymakamlık yaptı ve Bingöl’de Vali Yardımcısı olarak görev aldı.

1 Eylül 2018’de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görevine devam eden Aydın, ardından Ümraniye Kaymakamı olarak atanmıştı. Son olarak, 19 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarıyla Bolu Valisi olarak göreve getirildi.