Türk ve Yunan Başkanları etkinlikte bir araya geldi

Edremit Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Altınoluk Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği etkinliklerde Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve Yunanistan’ın Midilli Adası Batı Lesvos Belediye Başkanı Taxiarchis Verros bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 16:02

Edremit Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü Altınoluk Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutladı. Etkinliklerde, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve Yunanistan’ın Midilli Adası Batı Lesvos Belediye Başkanı Taxiarchis Verros, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştiren ve dünya barışına vurgu yapan mesajlar verdiler.

TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNA VURGU

Etkinlikte, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, barışın ve kardeşliğin simgesi olan 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlamak için bir araya geldiklerini belirtti. Ertaş, "Komşumuz Yunanistan’ın güzel Midilli Adası’ndan gelen değerli dostlarımızla bu anlamlı günü paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu meydanda, yalnızca iki komşu halkın değil, dünya üzerinde barışı ve dostluğu arzulayan tüm insanların sesine ses katıyoruz" dedi. Ertaş, barışın, dostluğun ve karşılıklı anlayışın önemine dikkat çekerek, geçmişin acılarını geride bırakıp geleceği sevgi ve saygı üzerine kurma iradesini vurguladı.

MİDİLLİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İŞBİRLİĞİ MESAJI

Midilli Adası Batı Lesvos Belediye Başkanı Taxiarchis Verros, etkinliklere davet edilmenin büyük bir onur olduğunu ifade etti. Verros, "Edremit Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ertaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci ile birlikte belediyelerimizin kardeşliği için tüm prosedürleri hızlandırma ve kültürel, ekonomik, ticari ve turizm alanlarında iş birliğimizi güçlendirme kararı aldık" dedi. Ayrıca, Türk-Yunan dostluğunun temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk ve Eleftherios Venizelos'un rehberliğinde dostluk çabalarının sürekli olması gerektiğini belirtti. Verros, konuşmasının sonunda Edremit Belediye Başkanı Ertaş ve ekibini Midilli’ye resmi olarak davet etti.

Etkinlikler ve Performanslar

Etkinlikte, Kardeşlik ve Barış Yorganı sergilendi ve karşılıklı olarak zeytin dalı ve hediyeler takdim edildi. Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nin çocuk korosu, dünya barışı için besteledikleri şarkıları seslendirdi ve çocuklar dünya liderlerine yazdıkları barış mektuplarını okudular.

Gecenin sonunda sahne alan Anadolu Rock müziğinin ünlü sanatçısı Ali Altay, hem klasikleşmiş eserlerini hem de barış temalı şarkılarını seslendirerek meydanı dolduran binlerce katılımcıyı coşturdu.