Meteoroloji uyardı: Yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 07:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 07:29

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar meydana gelecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hâkim olacak. Trabzon, Rize ve Artvin’in kuzey kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor ve önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

RÜZGAR

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerinden esecek. Yurdun doğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güneybatıdan yer yer kuvvetli rüzgar (30-60 km/sa) bekleniyor.

UYARILAR

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması öneriliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Doğu Anadolu'nun doğusunda beklenen güneybatı yönlü kuvvetli rüzgarlar (30-60 km/sa) nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması gerekiyor.