Masterchef kazandibi tarifi! Kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef'teki o muhteşem kazandibini siz de yapabilirsiniz. İşte şeflerin sırlarını barındıran, ama aynı zamanda pratik ve lezzetli bir tarif...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 22:32

Kazandibi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden...

Karamelize alt kısmı ve sütlaç kıvamındaki üst kısmıyla oldukça lezzetlidir.

Yapımı biraz zahmetli gibi görünse de, doğru püf noktalarıyla evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz.

KAZANDİBİ TARİFİ 

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı pirinç unu

1 çay bardağı mısır nişastası

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı tereyağı

Karamelize alt için:

1/2 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı su

Kazandibi Yapılışı:

KARAMELİ HAZIRLAYIN

Küçük bir tencereye şekeri ve suyu alın. Orta ateşte karıştırmadan şeker eriyip karamel rengi alıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız karameli yağlanmış borcam veya fırın kabına eşit şekilde yayın.

MUHALLEBİYİ HAZIRLAYIN

Büyük bir tencereye sütü alın ve ısıtın. Ayrı bir kapta unu ve şekeri karıştırın. Üzerine yavaş yavaş ılık sütü ekleyerek çırpın. Topaklanma olmamasına dikkat edin. Unlu karışımı sütlü karışıma ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız muhallebiyi karamelli kabın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kazandibini buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

KAZANDİBİ YAPIMININ PÜF NOKTALARI NE?

Karameli hazırlarken dikkatli olun, yanmamasına özen gösterin.

Muhallebiyi pişirilirken sürekli karıştırmak önemlidir, aksi takdirde dibi tutar veya topaklanabilir.

Fırınların ısıları farklılık gösterebilir, bu nedenle pişirme süresini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Kazandibinin kıvamını tutturması için mutlaka buzdolabında soğumasını bekleyin.

Kazandibi için düz tabanlı, genişçe bir borcam veya fırın kabı kullanmanız, karamelin eşit dağılmasını sağlayacaktır.

Muhallebiye ekleyeceğiniz tereyağı, kazandibinize daha yumuşak bir kıvam verecektir.

Vanilya, kazandibinizin aromasını zenginleştirecektir.