Ahmet Karakaya kimdir? İşte yeni Bitlis Valisi'nin biyografisi...

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre İstanbul-Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Bitlis Valiliğine atandı. Peki, Ahmet Karakaya kimdir? İşte yeni Bitlis Valisi'nin biyografisi...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 11:24

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karar doğrultusunda 16 ile vali ataması gerçekleştirildi. İstanbul-Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Bitlis Valiliğine atandı.

AHMET KARAKAYA KİMDİR?

Ahmet Karakaya, 1977 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde doğdu. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği'ne atandı.

Karakaya, 2002 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere’nin Exeter Üniversitesi'nde 9 ay süreyle İngilizce dil kursu ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere gönderildi. 2009 yılında ise Portsmouth Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Karakaya, kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulundu. İlk olarak 2001-2002 yıllarında Sinop’un Türkeli ve Erfelek ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı. Ardından sırasıyla Konya’nın Altınekin, Afyonkarahisar’ın Çobanlar, Siirt’in Baykan, Artvin Vali Yardımcılığı, Balıkesir’in Savaştepe, Zonguldak’ın Kozlu ve Bursa’nın Kestel Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

Ahmet Karakaya, 20 Ağustos 2021 tarihinde İstanbul Sancaktepe Kaymakamlığına atanmıştı. 1. Sınıf Mülki İdare Amiri olan Karakaya, evli ve üç çocuk babasıdır. Şimdi, Bitlis Valiliği görevine başlayarak yeni sorumluluklar üstlenecektir.