Acarlar Longozu Türkiye’nin ve dünyanın gözdesi oldu!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmeye başlanan Acarlar Longozu, hizmet, estetik ve turizm açısından önemli bir dönüşüm geçirdi. Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük ikinci su basar ormanı olan Acarlar Longozu, geçen yaz sezonunda 110 bin ziyaretçiyi ağırlayarak hem Türkiye'nin hem de dünyanın dikkatini çekti.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 13:46

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin işletmesini devraldığı Acarlar Longozu, son yıllarda yapılan yeniliklerle önemli bir değişim geçirdi. Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük ikinci su basar ormanı olan Acarlar Longozu, yaz sezonunda büyük bir ilgi gördü.

110 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Acarlar Longozu, yaz mevsiminde Türkiye'nin 81 ilinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen toplam 110 bin ziyaretçiyi ağırladı. Bu ziyaretçiler, tabiatın en güzel örneklerinden biri olan bu doğal mekanın keyfini çıkardı.

KUZEYİN İNCİSİ

Sakarya'nın kuzeyinde yer alan Acarlar Longozu, Büyükşehir Belediyesi'nin devralmasının ardından yapılan peyzaj düzenlemeleri, çevre düzenlemeleri, yöresel ürün satış merkezleri, hediyelik eşya ofisleri ve kafeteryalar ile adeta "kuzeyin incisi" haline geldi.

ACARLAR LONGOZU HAKKINDA

7.5 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun tek parça halindeki longozu olan Acarlar Longozu, yeşil ile mavinin buluştuğu bir doğa harikasıdır. Büyükşehir Belediyesi tarafından doğallığına zarar verilmeden yenilenen longoz, 74 familya ve 3 endemik bitki türü ile toplam 187 bitki çeşidi, 226 kuş türü, 22 sürüngen, 36 memeli ve 6 balık türüne ev sahipliği yapmaktadır. Ziyaretçiler, 1.5 kilometrelik ahşap yürüyüş parkurunda bu doğa harikasını yakından keşfetme fırsatı buluyor.