4 mahalleye kesintisiz su

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Geyve'de gerçekleştirdiği sondaj çalışmalarının ardından elde ettiği kaliteli içme suyunu, yeni bir içme suyu hattı ile vatandaşlara ulaştıracak. Proje tamamlandığında, Alifuatpaşa, Köprübaşı, Bağlarbaşı ve Akıncı Mahallesi'nde yaşayan binlerce vatandaş, su ihtiyaçlarını bölgedeki mevcut su kaynaklarına bağımlı olmadan karşılayabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 13:53

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kaliteli ve kesintisiz içme suyu sağlama hedefi doğrultusunda önemli bir adım attı. Geyve’de yapılan sondaj çalışmaları sonucunda saatte 36 metreküp, günde ise 864 metreküp kaliteli içme suyu bulunan yeni bir kaynak tespit edildi.

YENİ İÇME SUYU HATTI PROJESİ BAŞLADI

SASKİ ekipleri, Geyve Alifuatpaşa'da başlattığı içme suyu hattı projesinin yüzde 40’ını tamamladı. Bu proje, sondajla elde edilen yer altı su kaynağının dört mahalledeki evlere ulaştırılmasını sağlayacak. Hat imalatı tamamlandığında, Alifuatpaşa, Köprübaşı, Bağlarbaşı ve Akıncı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar kesintisiz ve kaliteli içme suyuna kavuşacak. Böylece, bu dört mahalledeki binlerce vatandaş, bölgedeki su kaynaklarına olan bağımlılıklarını azaltacak.

SUYU KORUMA VE GELECEK İÇİN ÇALIŞMALAR

SASKİ’den yapılan açıklamada, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların su kaynakları üzerindeki baskısını azaltmak için alternatif su kaynakları arayışının sürdüğü belirtildi. Vatandaşlara su kaynaklarının sınırlı olduğu hatırlatılarak, israf edilmemesi gerektiği vurgulandı. SASKİ, abonelerine kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ulaştırma çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.