37 bin dekar atıl mısır tarlası tarıma kazandırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı tohum ve gübre desteğiyle 37 bin dekar atıl mısır tarlası tarıma kazandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 13:04

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla çiftçilere önemli hibeler sağlıyor. "Ekilmedik bir karış toprak kalmasın" sloganıyla yürütülen projede, üreticilere mısır tohumu ve gübre desteği sunuluyor.

Bu kapsamda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yem bitkisi tohumu projesi çerçevesinde, çiftçilere yüzde 50 hibeli mısır tohumu ve organomineral katı taban gübresi desteği verildi. Yaklaşık 1800 çiftçiye, 23 bin paket katı organomineral taban gübresi, 2 bin 200 paket dane mısır tohumu ve 3 bin paket silajlık mısır tohumu sağlandı. Çiftçiler, olgunlaşan mısırları hasat etmeye başladı.

ÇİFTÇİLER HASADA BAŞLADI

Mazot desteği ile birlikte mısır tohumlarını ekerek verimli sonuçlar elde eden çiftçiler, hasat işlemlerine başladı. Slaj biçerdöverlerle yapılan hasat, mısırları yemlik olarak kullanılmak üzere hazırlıyor. Bu yıl, Kocaeli genelinde 37 bin dekar mısır tarlası tarıma kazandırıldı.

VERİM YÜKSEK

Kandıra Selimköy Muhtarı Selim Akçay, 50 dönümlük tarlasından 250 ton slajlık mısır elde ettiğini belirtti. Akçay, bu yıl verimin yüksek olduğunu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a tarımsal desteklerinden dolayı teşekkür etti.