Yusuf Dikeç dünyaya ilham oldu! "Olimpiyat rekoru da kırsan Yusuf abini örnek alırsın"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda hiçbir ekipman kullanmadan atış kategorisinde Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran ve milli sporcu Yusuf Dikeç, dünyada ilgi görmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 12:12

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç'e sosyal medyada büyük ilgi gösteriliyor.

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç'in hiçbir ekipman kullanmadan eli cebinde ve rahat tavırlarıyla atış yapması dünyanın gündemine oturdu. Gümüş madalya aldığı günden bu yana sosyal medyada fotoğrafları paylaşılan Yusuf Dikeç ile ilgili ‘Yerli John Wick’ yorumları da yapıldı.

X’in sahibi Elon Musk da Yusuf Dikeç’in kendi ile ilgili paylaşımına yanıt vererek, “İstanbul'u ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 Sırıkla atlamada kendisine ait dünya rekorunu geliştirerek altın madalya kazanan İsveçli atlet Armand Duplantis, başarısının ardından Yusuf Dikeç'in ikonikleşen eli cebinde atış pozunu verdi.

Duplantis'in Yusuf Dikeç pozunun ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından,  "Olimpiyat rekoru da kırsan Yusuf abini örnek alırsın." paylaşımını yaptı.

Yusuf Dikeç’in efsanevi atışı, sosyal medyada büyük bir yankı uyandırarak birçok karikatür ve illüstrasyona ilham verdi. Bu paylaşılan sanat eserleri, Dikeç'in dünya çapında bir fenomen haline geldiğini gözler önüne serdi. Atış anını resmeden çizimler, Dikeç’in hayranları tarafından büyük beğeni topladı.

3 ağustos tarihinde 'Merhaba X' diyerek sosyal medyaya giriş yapan Yusuf Dikeç'in o tarihten itibaren takipçi sayısı 204 B oldu.