TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene: “Bu sene pes etmeyen bir karakterdeyiz”

Beşiktaş Fibabanka karşısında geriye düştükleri dönemde maçın sonunda takımın geriden geleceğine emin olduğunu söyleyen TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, “Bu sezon biz o karakterde bir takımız. Aynı istekle kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 10:51

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 2024-2025 sezonuna sahasında 99-95 kazandığı Beşiktaş Fibabanka galibiyetiyle başlayan TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Bu sezon geri adım atmayan, pes etmeyen oyun karakterinde bir takım olduklarını belirten Ene, şu ifadeleri kullandı; “Sezona iyi bir oyunla ve galibiyetle başlamak önemliydi. Belki geriye düştük ama oyunun genelinde rotasyon yapmak zorundayız. Bizim geçen sezon en büyük sıkıntımız çok az rotasyon yapabilmemiz nedeniyle oyuncularımızı her zaman diri tutamamamızdı. Bu rotasyonlar sırasında iniş-çıkışlar oluyor maalesef. Üçüncü periyotta 12 sayılık farkın ardından geriye düşsek de maçın sonunda geriye geleceğimizden emindim. Bu sezon biz o karakterde bir takımız. Beşiktaş da hem oyuncu kalitesi olarak, hem takım olarak çok iyi bir takım. Onlar için de çok önemli bir maçtı. Hafta içinde çok fazla konuşmamıza rağmen özellikle Mathews'u durduramadık. Son bölümde 4-5 pozisyonlarında Yiğitcan ile Berk Demir’i kullanarak bu dönemde orayı çok iyi kapattık. Bu sezon Milli Takımın geniş kadrosunda olabilecek 3 tane çok değerli Türk oyuncumuz var. Karar noktalarında ortaya kimlik koydular ve takıma büyük katkı sağladılar. Güzel bir galibiyet. İç sahada kaybetmek istemiyoruz. Bugün oyuna renk katan seyircimize de destekleri için teşekkür ediyorum. Bugün seyircimiz baskısını hissettirdi ve güzel bir atmosfer yarattı. Şu anda bir şeyi kurtarmış değiliz ama sezona iyi başladık, mutluyuz. Hafta içinde Avrupa kupasında Keravnos karşısında da aynı istekle kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz.”

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligde sıradaki maçını 13 Ekim Pazar günü saat 15.30’da deplasmanda Galatasaray Basketbol ile yapacak. Mavi Yeşilliler, 9 Ekim Çarşamba günü ise FIBA Europe Cup A Grubu ilk hafta mücadelesinde sahasında Keravnos ile kozlarını paylaşacak. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’ndaki bu maç saat 20.00’de başlayacak.